ŞUTSO 2018 ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

15 Şubat 2018 | 4861
| | | |

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) 2018 Şubat Ayı olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Şubat Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Üyeleri bilgi aktarımı, önergeler, Ocak 2018 ayı Meclis kararları incelenmesi, 2018 Ocak ayı mizanının görüşülmesi, 2017 yılı fiili gelir ve gider bütçesi, mizan, bilânçonun ibrası, 2015 Yılında Askıya Alınıp Bu Yıl Resen Kaydı Silinecek Üyelerin durumu, Şanlıurfa Eğitimi Geliştirme Vakfı (ŞEGEV) ortaklık payı ve Ocak 2018 ayı faaliyetleri gündemiyle Meclis Başkanı Mustafa Taş başkanlığında, ŞUTSO Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Meclis Başkanı Mustafa Taş'ın selamlama ve açılış konuşmasının ardından, gündem maddeleri görüşüldü ve oylandı. Oylamaların akabinde ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, Şanlıurfa Eğitimi Geliştirme Vakfı‘nda Odamızın ortaklık payı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Demirkol’un konuşması sonrasında Genel Sekreter Vedat Tekatlı, 2018 Ocak Ayı faaliyetlerinin sunumunu gerçekleştirdi.

2018 Ocak Ayı faaliyetlerimiz şöyle;

I- KAYIT DEĞİŞİKLİK VE TERKLER

08.01.2018 – 12.02.2018 tarihleri arasında Odamıza;

143 yeni üye kaydedilmiş,

1160 üyenin kayıtlarında değişiklik yapılmış,

      25 üyenin kaydı silinmiştir.

12.02.2018 Tarihi İtibari İle Toplam Üye Sayımız: 8203

II- KATILDIĞIMIZ TOPLANTILAR VE TÖRENLER

  1. 09.01.2018 tarihinde Şanlıurfa Valiliği GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen Gelecekte Bende Varım Projesi kapsamında Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda düzenlenen “Ahmet Şerif İzgören At Şu Adımı” seminerine Odamız Meclis Başkanı Mustafa Taş, Kayyum Heyeti Üyesi Mehmet Emin Bayaslan ve Meclis Üyeleri katıldı.
  2. 11.01.2018 tarihinde UNDP Türkiye Mukim Koordinatörü Irena Vojackova Sollorano, Temsilci Yardımcısı Seher Alacacı ve UNDP Yetkililerin katılımı ile Göbeklitepe de Taş İşçiliği pilot projesi saha ziyaretine Odamız Genel Sekreter Yardımcısı Nihal Dörtkardeş katıldı.
  3. 18.01.2018 tarihinde Karacadağ Kalkınma Ajansı 2018 Yılı Mali Destek Programları tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol da katıldı.
  4. 19.01.2018 tarihinde Şanlıurfa Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında bir toplantı gerçekleştirdi. Gerçekleşen toplantıya ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, Kayyum Heyeti Üyesi Hasan Fehmi Hayırlı, Meclis Başkan Yardımcısı M.Reşat Karadeniz, Meclis Üyesi Mustafa Sonekinci katıldı.
  5. 20.01.2018 tarihinde MÜSİAD Şanlıurfa Şubesi Başkanlığınca Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar’ın sunumuyla “Türkiye de İşçi ve İşveren İlişkileri” Ekonomist Hikmet Baydar’ın sunumuyla Üretim Yönetimi konulu seminerlere Odamız Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol katıldı.
  6. 22.01.2018 tarihinde Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) ile İşkur İl Müdürlüğü arasında Toplum Kalkınması Programı, kapsamında Eğitim Alanlarının Kalitesinin Yükseltilmesi amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan’ın ev sahipliğinde yapılan imza törenine, Cumhuriyet Savcısı Fatih Çam, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, İşkur İl Müdürü Lezgin Özmen ve Denetimli Serbestlik Müdürü Ali Güçtekin katıldı.
  7. 24.01.2018 tarihinde Şanlıurfa Valiliği Konferans Salonunda düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına Odamız Kayyum Heyeti Üyesi Hasan Fehmi Hayırlı katıldı.
  8. 25.01.2018 tarihinde Dünyanın dört bir yanından gelen turizmcileri ağırlayan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 22'nci kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuarın açılış programına Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Kayyum Heyeti Üyesi Hasan Fehmi Hayırlı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan ile  yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda davetli katıldı.
  9. 24-26.01.2018 tarihlerinde Şanlıurfa İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından Hilton Otel de düzenlenen Sosyal Uyum konulu Çok Paydaşlı İstişare Toplantısına Odamız Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Reşat Karadeniz katıldı.
  10. 29-31.01.2018 tarihlerinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Oda Borsa Akreditasyon Çalışmaları kapsamında Trabzon TSO ev sahipliğinde ISO 9001:2015 Yeni Versiyon Kalite Yönetim Sistemi Eğitimine Odamız Akreditasyon Sorumlusu Nesrin Karakaş katıldı.
  11. 31.01.2018 tarihinde KOSGEB Gaziantep Müdürlüğü koordinatörlüğünde Güneydoğu Anadolu Bölgesinde KOBİ’lere yönelik hizmet veren SOUTHINNOGATE (Güney İnovasyon Kapısı) Konsorsiyumu KOSGEB Gaziantep Müdürlüğü, Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Üniversitesi TARGET Teknoloji Transfer Ofisi, Gaziantep Üniversitesi TEKNOPARK, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasının organizasyonu ile Avrupa İşletmeler Ağı Ulusal Toplantısı, Gaziantep'te gerçekleştirildi. Toplantıya ŞUTSO Dış Ticaret Birim Sorumlusu Mesut Altınyaprak ile Türkiye’nin bütün bölgelerinden Avrupa İşletmeler Ağı projesinde çalışan davetliler katıldı.
  12. 02.02.2018 tarihinde GAP İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen Entegre Kaynak Verimliliği Kurulu İstişare toplantısına Odamız Sanayi Birimi Personeli R.Aytaç İzgördü ve AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Erol Yüncü katıldı.

III- ODAMIZDA YAPILAN TOPLANTILAR

  1. 09.01.2018 tarihinde Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Şanlıurfa Temsilciliği, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) işbirliğiyle düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Kursunu başarıyla bitiren kursiyerler düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. ŞUTSO Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende kursiyerlere sertifikalarını Meclis Başkanı Mustafa Taş, ŞUTSO Genel Sekreteri Vedat Tekatlı, KADEM Şanlıurfa Temsilcisi Vildan Polat, Eğitmen H. Kübra İshakoğlu ve İŞKUR İl Müdürlüğü'nden Uzman Esat Kan verdi.
  2. 12.01.2018 tarihinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerinin sigorta sektörü temsilcileri, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) 28. Meslek Komitesi’nin organizasyonuyla düzenlenen Bölgesel Sigortacılık Meslek Komiteleri Toplantısı’nda bir araya geldi. ŞUTSO Göbeklitepe Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve sektörün sorunları ile çözüm önerilerinin değerlendirildiği toplantıya, ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, Meclis Üyeleri Mehmet Erdem, Mustafa Direkçi, Mehmet Gökmen, 28. Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Emin Atmaca, Gaziantep Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Delegesi M.Sami Akay ile Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman, Şırnak illerinin sigorta sektör temsilcileri katıldı.
  3. 12.01.2018 tarihinde Dünya Gazetesi Ekonomi Yazarı Rüştü Bozkurt, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın davetlisi olarak geldiği Şanlıurfa’da, sanayici ve işadamlarına Endüstri 4.0 ile ilgili detaylı bilgiler aktardı. Rüştü Bozkurt’un sanayici ve işadamları ile bir araya geldiği bilgilendirme toplantısına ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, Kayyum Heyeti Üyeleri Hasan Fehmi Hayırlı, Mehmet Emin Bayaslan, Meclis Başkan Yardımcısı M. Reşat Karadeniz, Meclis Üyeleri İsmet Yıldırım, Halil Peltek, Genel Sekreter Vedat Tekatlı ile sanayici ve işadamları katıldı.
  4. 24.01.2018 tarihinde Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Şanlıurfa İl Müdürlüğü’nce yatırımcılara yönelik Stratejik Ürün Destek Programı ve Kobi Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı ile ilgili bilgilendirme toplantısı, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Gerçekleşen toplantıya, ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, Meclis Üyeleri Mehmet Erdem, Ömer Pakır, Mehmet Yetim, Genel Sekreter Vedat Tekatlı, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Zafer Aydın, KOSGEB İl Müdürü İdris Erkeksoy, Karacadağ Kalkınma Ajansı Şanlıurfa Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Yunus Çolak, Uzman Metin Gülmen ile girişimci ve yatırımcılar katıldı.
  5. 06.02.2018 tarihinde MÜSİAD Şanlıurfa Şubesi organizasyonu ile gerçekleşen Asya Pasifik Ticaret Müşavirleri Buluşması programı dolayısıyla 5-6 Şubat tarihlerinde ilimize gelen ve aralarında Hindistan, Endonezya, Pakistan, Bangladeş ve Tayvan Ticaret Müşaviri'nin de bulunduğu yaklaşık 30 ülkenin ticaret müşavirlerinden oluşan heyet, ŞUTSO’ya da bir ziyaret gerçekleştirdi. Gerçekleşen ziyarette, ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, Kayyum Heyeti Üyesi Hasan Fehmi Hayırlı, Meclis Üyeleri Mustafa Sonekinci, Ömer Pakır, E.Sabri Akaltun, Genel Sekreter Vedat Tekatlı, KOSGEB İl Müdürü İdris Erkeksoy, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Adnan Bostan, Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Barut, Kadın Girişimcileri Kurulu Başkanı Vildan Polat, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Halil Görgün ile davetliler hazır bulundu.
  6. 08.02.2018 tarihinde Garanti Bankası ve BÜYEM’in “Kadın Girişimci Yönetici Okulu” Şanlıurfa eğitimleri mezunlarını verdi. Garanti Bankası ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi'nin (BÜYEM) Şanlıurfa'da, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (SUTSO) işbirliğiyle düzenlediği Kadın Girişimci Yönetici Okulu'nun mezunları, sertifikalarını aldı. SUTSO'da gerçekleştirilen ve yaklaşık 1 ay süren eğitimlerde, kadın girişimcilerin, işletmelerinin sürdürülebilirliği için ihtiyaç duyduğu bilgi birikimini ve vizyonu geliştirmek hedeflendi. Eğitimi tamamlayan kadın girişimcilere sertifikaları, bugün düzenlenen törenle verildi. Törene ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Fehime Çoban Avcı, Genel Sekreter Yardımcısı Nihal Dörtkardeş ile davetliler katıldı.
  7. 09.02.2018 tarihinde Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Şanlıurfa Kadın Girişimciler Kurulu, Coca-Cola Türkiye, Anadolu Vakfı’nın destekleri ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Kız Kardeşim Projesi’nin sertifika töreni gerçekleştirildi. Törene ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Vildan Polat, Genel Sekreter Yardımcısı Nihal Dörtkardeş, Coca Cola Kurumsal İletişim Direktörü Sinan Cem Şahin ile davetliler katıldı.

IV- ODAMIZA YAPILAN ZİYARETLER:

  1. 08.01.2018  tarihinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu Müdür v. Zekeriya Bingöl 2018 yılı Eylül Ekim aylarında ilimizde yapmayı planladıkları Kültürel Miras Kongresi hakkında Odamız Kayyum Heyeti Üyesi Mehmet Emin Bayaslan ile görüştü.
  2. 12.01.2018 tarihinde Dünya Gazetesi Ekonomi Yazarı Rüştü Bozkurt toplantı programı dolayısıyla geldiği Şanlıurfa'da, Ticaret ve Sanayi Odası Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol'a bir ziyaret gerçekleştirdi. Rüştü Bozkurt'u ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, Kayyum Heyeti Üyeleri Hasan Fehmi Hayırlı ve Mehmet Emin Bayaslan karşıladı. Gerçekleşen ziyarette; Şanlıurfa’nın sanayi, ticari ve ekonomik konuları ve güncel konular konuşuldu.
  3. 25.01.2018 tarihinde İsveç'in önemli Mühendislik ve Müşavirlik firmalarından olan Sweco'nun Türkiye Ülke Direktörü Kerem Sadıklar, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol'a bir ziyaret gerçekleştirdi. Gerçekleşen ziyarette; Şanlıurfa’nın sanayi, ticari ve ekonomik konuları ve güncel konular konuşuldu.
  4. 05.02.2018 tarihinde Şanlıurfalı Sanatçı Halil Altıngöz, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Kayyum Heyeti Üyesi Hasan Fehmi Hayırlı'ya bir ziyaret gerçekleştirerek 24 eser ve iki CD'den oluşan "Darü'l-Elhan 1926 Yılı Derlemelerinde Urfa Türküleri" albümünü hediye etti. Gerçekleşen ziyarette, Kültür Bakanlığı Tanıtım Genel Müdür Eski Yardımcısı Selami Yıldız da hazır bulundu.
  5. 08.02.2018 tarihinde Harran Üniversitesi Yenilenebilir Enerji Merkezi Müdürü Mehmet Azmi Aktacir, Odamız Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol’u ziyaret ederek enerji Merkezi çalışmaları hakkında bilgi verdi.
  6. 08.02.2018 tarihinde Şanlıurfa Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol'a bir ziyaret gerçekleştirdi. İlimizde uygulanması planlanan Turizm Yönetişim Modeli'nde ŞUTSO'nun pozisyonu, görev ve sorumlulukları ile güncel konuların konuşulduğu ziyarette; ŞUTSO Kayyum Heyeti Üyesi Hasan Fehmi Hayırlı, Karacadağ Kalkınma Ajansı Uzmanları M.Cüneyt Ateş, Eyyüp Bulut, İlim Yayma Cemiyeti Şanlıurfa Şube Başkanı Cüneyt Altıparmak da hazır bulundu.
  7. 08.02.2018 tarihinde Coca-Cola Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Sinan Cem Şahin ve Coca-Cola Türkiye Kurumsal İlişkiler Müdürü Tülin Kara Özger, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol'a bir ziyaret gerçekleştirdi. Kayyum Heyeti Üyesi Hasan Fehmi Hayırlı’nın da hazır bulunduğu ziyarette, Kız Kardeşim Projesi'nin ilimizdeki eğitim detayları ve yansımalarının yanı sıra Şanlıurfa’nın sanayi, ticari ve ekonomik konuları konuşuldu.
  8. 09.02.2018 tarihinde BÜYEM Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Işıl Keskin Şahan ve Boğaziçi Üniversitesi Saha Projeleri Direktörü Soner Şahan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol'a bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette; ŞUTSO Kayyum Heyeti Üyeleri Hasan Fehmi Hayırlı ve Mehmet Emin Bayaslan ile Şanlıurfa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Vildan Polat da bulundu.

V-ODAMIZCA YAPILAN ZİYARETLER:

  1. 18.01.2018 tarihinde Odamız Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol Aralık ayında ilimizde göreve başlayan İl Sağlık Müdürü Himmet Durgut’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

VI-DİĞER

  1. 25.01.2018 tarihinde Şanlıurfa’da Sivil toplum ve iş dünyasını temsil eden 12 kuruluş, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde, ortak bir açıklama yaparak, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’na tam destek verdi. ŞUTSO, Şanlıurfa Ziraat Odası, Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, MÜSİAD ve Ekonomi Kulübü Şanlıurfa Şube Başkanlıkları, ŞUPİAD, Şanlıurfa Kadın Girişimciler Kurulu, Şanlıurfa Genç Girişimciler Kurulu, Sera Yatırımcıları ve Üreticileri Birliği, Evren Sanayi Sitesi Kooperatifi, MEMUR-SEN, KAMU-SEN İl Başkanlıkları adına açıklamayı ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol okudu.​

 

Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası
Paşabağı Mahallesi Adalet Caddesi no: 9 ( Şanlıurfa Valiliği Arkası) Şanlıurfa/ TÜRKİYE
Online Ziyaretçi Sayısı: 9
2024 Toplam Ziyaretçi Sayısı: 33697
Geçmiş Yıl Ziyaretçi Raporları
Copyright © 2014-2024 Şutso Bilgi İşlem, Uygulama BES