ŞUTSO 2018 MART AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

15 Mart 2018 | 4285
| | | |

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) 2018 Mart Ayı olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Mart Ayı Meclis Toplantısı, Meclis üyeleri bilgi aktarımı, önergeler, 2018 Şubat ayı meclis kararları incelenmesi, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası İç Yönergesi, 2018 Şubat ayı mizanının görüşülmesi ve 2018 Şubat ayı faaliyetleri gündemiyle Meclis Başkanı Mustafa Taş başkanlığında, ŞUTSO Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Meclis Başkanı Mustafa Taş'ın selamlama ve açılış konuşmasının ardından, gündem maddeleri görüşüldü ve oylandı. Oylamaların akabinde ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, Şanlıurfa Ak Parti Milletvekili Mahmut Kaçar'ın önerisiyle Arakan'da kurulması planlanan Şanlıurfa Mahallesi ve açılması düşünülen su kuyuları ile ilgili  bilgilendirmede bulundu. Başkan Demirkol’un konuşması sonrasında Genel Sekreter Vedat Tekatlı, 2018 Şubat ayı faaliyetlerinin sunumunu gerçekleştirdi.

2018 Şubat Ayı faaliyetlerimiz şöyle;

I- KAYIT DEĞİŞİKLİK VE TERKLER

12.02.2018 – 09.03.2018 tarihleri arasında Odamıza;

112 yeni üye kaydedilmiş,

147 üyenin kayıtlarında değişiklik yapılmış,

17 üyenin kaydı silinmiştir.

09.03.2018 Tarihi İtibari İle Toplam Üye Sayımız: 8489

II- KATILDIĞIMIZ TOPLANTILAR VE TÖRENLER

  1. 14.02.2018 tarihinde Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’ nın Şanlıurfa Dedeman Otel de düzenlediği “Girişimcilik ve Yenilik İhtiyaç Analizi Projesi” kapsamında İş geliştirme Merkezlerine (İŞGEM)’e yönelik çalıştaya Odamız Sanayi Birimi Personeli Makine Mühendisi R.Aytaç İzgördü katıldı.
  2. 15.02.2018 tarihinde Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’ nın Şanlıurfa Dedeman Otel de düzenlenen “Girişimcilik ve Yenilik İhtiyaç Analizi Projesi” kapsamında düzenlenecek Üniversiteler Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Teknoloji Transfer Ofislerine yönelik çalıştaya Odamız Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Halil Görgün katıldı.
  3. 19.02.2018 tarihinde ŞUTSO Meclis Üyeleri, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde düzenlenen Gulfood Gıda Fuarı ziyareti ve iş gezisi organizasyonunun ilk gününde Türk İş Konseyi "Dubai Bilgilendirme Semineri’ne katıldı. Seminere, Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, Kayyum Heyeti Üyeleri Hasan Fehmi Hayırlı, Mehmet Emin Bayaslan, Meclis Başkanı Mustafa Taş, OSB Müdürü Yunus Emre Emre Aksu, Türk İş Konseyi Başkanı Nevzat Esen ile işadamları katıldı. Seminerde, Dubai’nin uluslararası ticari potansiyeli, işbirliği alanları ve yatırım fırsatları gibi konularda detaylı bilgiler paylaşıldı ve Türk İş Konseyi Danışmanlık Müdürü Fatma Nilgün Emrem "İthalatta Yönetmelik Detayları ve Gerekli Belgeler" konusunda bilgilendirmede bulundu.
  4. 24-25.02.2018 tarihlerinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Oda / Borsa Genel Sekreterleri Bilgilendirme Semineri, TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirildi. Gerçekleşen seminere Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Genel Sekreteri Vedat Tekatlı da katıldı.
  5. 02.03.2018 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından TOBB Merkez Binasında Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Yapan taşıtlarda Çalışan Personelin Çalışmalarına İlişkin Avrupa anlaşması kapsamında getirilen sayısal takograf uygulaması ile ilgili eğitime Odamız Sayısal Takograf Sorumlusu Harun Kürşat Rastgeldi katıldı.
  6. 04.03.2018 tarihinde Karayolu Taşıma Yönetmeliği uygulamalarına ilişkin Bilgilendirme ve Koordinasyon Toplantısı Kahramanmaraş’ta gerçekleştirildi. Toplantıya Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) K Yetki Belgesi Birimi Sorumlusu Aydın Korkmaz ile Personel Mahmut Alpay da katıldı.
  7. 06.03.2018 tarihinde Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol'un da katılımıyla Diyarbakır’da yapıldı.
  8. 11.03.2018 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından TOBB Merkez Binasında düzenlenen Ticaret Sicili Müdürlükleri III. Bilgilendirme toplantısına Odamız Ticaret Sicil Müdürü Ali Tatlı katıldı.

III- ODAMIZDA YAPILAN TOPLANTILAR

  1. 29.01.2018-03.02.2018 ve 05-10.02.2018 tarihleri arasında Karacadağ Kalkınma Ajansı’ nın 2018 yılı mali Destek Programlarının tanıtımı ve ilimizdeki proje yazma kapasitesinin arttırılmasına katkı sunulması amacıyla 3’er günlük 4 grup olmak üzere ücretsiz Proje Döngüsü Yönetimi (PCM)  eğitimi Odamızda gerçekleştirildi.
  2. 10.02.2018 tarihinde MİR ADR Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlık Hizmetleri’nin Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı’na bağlı tehlikeli madde faaliyet belgesi olan işletmelerin 01.01.2018 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiş olan tehlikeli madde güvenlik danışmanı çalıştırma ve Tehlikeli mal ve kombine taşımacılığı kuruluşlarından hizmet alma zorunluluğu ile ilgili bilgilendirme toplantısı Odamızda gerçekleştirildi.
  3. 27.02.2018 tarihinde ŞUTSO, ilimizin ihracatını geliştirmeye ve KOBİ’lere marka vizyonu kazandırmaya yönelik verilen eğitim faaliyetleri kapsamında, "Dış Ticaret’te İstihbarat" konulu eğitim düzenledi. Söz konusu eğitimde; Küresel Düzeyde Pazar Araştırması, Hedef Pazar Araştırması, Ürün Araştırması, Hedef Rakipler,  Hedef Müşteriler, Ülke Mevzuatları ve Dış Ticaret İşlemleri, Yeni Teknoloji ve Uygulamalar Alanlarında Ticari Bilgiler, katılımcılara aktarıldı.
  4. 28.02.2018 tarihinde ŞUTSO Göbeklitepe Toplantı Salonu’nda Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, Kayyum Heyeti Üyeleri Hasan Fehmi Hayırlı ve Mehmet Emin Bayaslan ile Genel Sekreter Vedat Tekatlı da hazır bulunduğu bir Basın toplantısı düzenleyerek görevleri süresince yaptıkları çalışmaları, seçim tarihini, seçim yapılacak okulları ve sürecin işleyişi ile ilgili detay bilgileri kamuoyu ile paylaştı.
  5. 08.03.2018 tarihinde Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Sürekli Eğitim Merkezi'nce, personele yönelik, "Güdümlü Proje Nasıl Hazırlanır, Projenin Teknik ve Mali Detayları Nelerdir" konulu eğitim gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen eğitime, ŞUTSO Genel Sekreter Yardımcısı Nihal Dörtkardeş ile konuyla ilgili birim personelleri katıldı.

IV- ODAMIZA YAPILAN ZİYARETLER

  1. 15.02.2018  tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti, ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol’a bir ziyaret gerçekleştirdi. CHP Şanlıurfa İl Başkanı Aziz Aydınlık, Parti Meclisi Üyesi Erbil Aydınlık ve berberindeki heyeti, ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol karşıladı. Gerçekleşen ziyarette; kentin sanayi, ticari ve ekonomik konularının yanı sıra, mevcut problemler, çözüm önerileri ve yerel gündem ile ilgili istişarede bulunuldu.
  2. 15.02.2018 tarihinde İstanbul Genç Şanlıurfalılar Derneği Başkanı Abbas Parlak ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Meclis Başkanı Mustafa Taş'a iadei ziyarette bulundu.
  3. 16.02.2018 tarihinde Anadolujet Şanlıurfa Satış Müdürü Hasan Malik Aydıner ve beraberindeki heyet, ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol’a bir ziyaret gerçekleştirdi. ŞUTSO Kayyum Heyeti Üyesi Hasan Fehmi Hayırlı ve ŞUTSO Meclis Üyesi C. Asuman Yazmacı’nın da hazır bulunduğu, sohbet ortamında gerçekleşen ziyaret yaklaşık yarım saat sürdü.
  4. 23.02.2018 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Danışmanı ve TÜYAP Dış İlişkiler Danışmanı Erkut Temiz ile Camelon Tea Satış Yöneticisi Selahattin Kaba, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol'a bir ziyaret gerçekleştirerek 15-18 Mart 2018 tarihleri arasında Diyarbakır'da düzenlenecek olan Ortadoğu İnşaat Fuarı'na davet etti. Kayyum Heyeti Üyesi Mehmet Emin Bayaslan'ın da hazır bulunduğu sohbet ortamında gerçekleşen ziyaret yaklaşık yarım saat sürdü.
  5. 08.02.2018 tarihinde Cüneyt Altıparmak, Don Taylor ve Mehmet Uncu'dan oluşan Project Group temsilcileri, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol'a bir ziyaret gerçekleştirdi. Tarih Yeniden Canlanıyor Projesi kapsamında desteklenen ve ilimizde uygulanması planlanan Turizm Yönetişim Modeli ile Faaliyetleri üzerine istişarenin gerçekleştirildiği, ayrıca güncel konuların da konuşulduğu ziyarette; ŞUTSO Kayyum Heyeti Üyeleri Hasan Fehmi Hayırlı, Mehmet Emin Bayaslan, Karacadağ Kalkınma Ajansı Uzmanları M.Cüneyt Ateş, Eyyüp Bulut, Project Group temsilcileri Cüneyt Altıparmak, Don Taylor ve Mehmet Uncu hazır bulundu.
  6. 28.02.2018 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri Adana Ekonomi Konsolosu Kara Babrowski ve Ekonomik İşler Uzmanı Mutlu Sevindik, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol'a bir ziyaret gerçekleştirdi. Gerçekleşen ziyarette, ilimiz ve bölge ekonomisindeki gelişmeler, yatırım fırsatları ve ŞUTSO'nun gerçekleştirmiş olduğu projeler hakkında istişarede bulunuldu. Kayyum Heyeti Üyeleri Hasan Fehmi Hayırlı, Mehmet Emin Bayaslan ve Genel Sekreter Vedat Tekatlı’nın da hazır bulunduğu ziyaret yarım saat sürdü.
  7. 07.03.2018 tarihinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve beraberindeki heyet, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol'a bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Başkan Nihat Çiftçi ve beraberindeki heyeti, ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, Kayyum Heyeti Üyesi Hasan Fehmi Hayırlı, Meclis Üyeleri Bakır Kama ve Halil Peltek karşıladı. Gerçekleşen ziyarette; Şanlıurfa’nın sanayi, ticari ve ekonomik konuları ve güncel konular konuşuldu. Sohbet ortamında gerçekleşen ziyaret, yaklaşık 45 dakika sürdü.
  8. 12.03.2018 tarihinde Şanlıurfa Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Kasım Yenigün ve Genel Müdür Yardımcısı Nihat Küçük, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol'a, bir ziyaret gerçekleştirdi. Kayyum Heyeti Üyesi Hasan Fehmi Hayırlı'nın da hazır bulunduğu sohbet ortamında gerçekleşen ve yaklaşık yarım saat süren ziyarette; Teknokent mevcut durumu, kentin sanayi, ticari ve ekonomik konuları, problemler, çözüm önerileri ve yerel gündem konuşuldu.
  9. 12.03.2018 tarihinde Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, iade-i ziyaret kapsamında, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol'a, bir ziyaret gerçekleştirdi. Vali Abdullah Erin'i, Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol ve Kayyum Heyeti Üyesi Mehmet Emin Bayaslan karşıladı.

V-ODAMIZCA YAPILAN ZİYARETLER:

  1. 20.02.2018 tarihinde Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, ŞUTSO Kayyum Heyeti Üyeleri Hasan Fehmi Hayırlı, Mehmet Emin Bayaslan ve Meclis Başkanı Mustafa Taş'ın da aralarında bulunduğu 30 Meclis Üyesi ile OSB Müdürü Yunus Emre Aksu'ndan oluşan ŞUTSO Heyeti, DUBAİ GULFOOD Uluslararası Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı ziyareti kapsamında Türkiye Dubai Başkonsolosu Erdem Ozan ve Dubai Ticari Ateşesi Hasan Önal’a ziyaretler gerçekleştirilerek, sağlanabilecek işbirlikleri hakkında fikir alışverişinde bulundu.
  2. 12.03.2018 tarihinde Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, Kayyum Heyeti Üyeleri Hasan Fehmi Hayırlı ile Mehmet Emin Bayaslan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin görevini en iyi yapan şube müdürlerinden olan Turizm ve Tanıtma Şube Müdürü Necmi Karadağ'a bir nezaket ziyaretinde bulunarak çalışmalarında başarı dileklerini iletti.

VI-DİĞER

  1. 15.02.2018 tarihinde Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Futbol Federasyonu 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Şanlıurfa Spor ve taraftarlarına yönelik müsabakalarda gerçekleştirilen ırkçı ve terör söylemlerine basın açıklamasıyla tepki gösterdi. ŞUTSO Meclis Başkanı Mustafa Taş, Şanlıurfa Spor’un 10 Şubat 2018 Cumartesi günü deplasmanda oynadığı, Karagümrük Spor karşılaşmasında, Şanlıurfa Spor ve taraftarlarına yönelik gerçekleştirilen tezahüratları, toplumun bütünlüğüne zarar veren ırkçı söylemler olarak niteleyerek kınadı.
  2. 15.02.2018 tarihinde Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Avrupa Bilgi (AB) Merkezi, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda 55 öğrenciye toplam 605 parça eğitim ve eğlence seti dağıttı. ŞUTSO AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Erol Yüncü tarafından, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Mehmet Çakmak’ın gözetiminde dağıtımı gerçekleştirilen eğitim ve eğlence setinde, 6’şar adet kalem, 1’er adet büyük defter, küçük defter, kalemlik, rüzgar gülü ve keçeli çanta bulundu.
  3. 09.03.2018 tarihinde Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Kayyum Heyeti Üyeleri Hasan Fehmi Hayırlı, Mehmet Emin Bayaslan, Meclis Başkanı Mustafa Taş, Meclis Üyesi C. Asuman Yazmacı, Genel Sekreter Vedat Tekatlı, ŞUTSO Personeli ve aileleri, Akreditasyon çalışmaları kapsamında Cevahir Han Restoran’da düzenlenen Personel ve Aileleri Yemek Organizasyonu’yla bir araya geldi.
  4. 10.03.2018 tarihinde Meclis Başkanı Mustafa Taş, TRT KÜRDİ'de “Rojefa Herıme” Programıyla canlı yayında ilimiz ekonomik, ticari ve sanayi gelişmeleriyle ve odamızın mevcut durumunu izleyicilere aktardı.
  5. 10.03.2018 tarihinde ŞUTSO Personeli ve aileleri, Akreditasyon çalışmaları kapsamında düzenlenen sinema etkinliğinde buluştu. Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi tarafından hazırlanan 9 Mart 2018 tarihinde vizyona giren “DİRENİŞ KARATAY” filmi’nin izlendiği sinema etkinliğine ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, Meclis Üyeleri Mehmet Erdem, Halil Savaş, Genel Sekreter Vedat Tekatlı, Genel Sekreter Yardımcı İbrahim Hayırlı, Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Servet Akkoyun ile ŞUTSO Personeli ve aileleri katıldı.

2018 ŞUBAT AYI BASIN YAYIN FAALİYETLERİ

YAPILAN İŞLEM

           ŞUBAT

BASILAN YAYIN SAYI SI

 -

WEBDE YAYINLANAN ÇALIŞMA SAYISI

 -

BİRİMCE YAPILAN ANKET SAYISI

-

HAZIRLANAN BASIN DUYUSU SAYISI

1

HAZIRLANAN BASIN BÜLTENİ SAYISI

7

HAZIRLANAN BASIN TOPLANTISI SAYISI

1

YEREL/ULUSAL BASINDA YER ALAN HABER SAYISI

7

SOSYAL MEDYA’DA YAYINLANAN HABER SAYISI

22

ODAMIZ WEB SAYFASINDA YAYINLANAN HABER VE DUYURU SAYISI

38

ODAMIZ WEB SİTESİ ZİYARETÇİ SAYISI  4100 (Yaklaşık)

ODA YETKİLİLERİNİN KATILMIŞ OLDUĞU CANLI YAYIN VE BAĞLANTILAR TV/RADYO SAYISI

1

BİRİMCE YAPILAN YAZIŞMA SAYISI

 1

BİRİME HAVALE EDİLEN EVRAK SAYISI

8

 

Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası
Paşabağı Mahallesi Adalet Caddesi no: 9 ( Şanlıurfa Valiliği Arkası) Şanlıurfa/ TÜRKİYE
Online Ziyaretçi Sayısı: 11
2024 Toplam Ziyaretçi Sayısı: 33730
Geçmiş Yıl Ziyaretçi Raporları
Copyright © 2014-2024 Şutso Bilgi İşlem, Uygulama BES