ŞUTSO 2018 NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

05 Nisan 2018 | 4494
| | | |

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) 2018 Nisan Ayı olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Nisan Ayı Meclis Toplantısı, Meclis üyeleri bilgi aktarımı, önergeler, 2018 Mart ayı meclis kararları incelenmesi, 13.Meslek Grubunun 2018 yılı Ekmek ve Ekmek çeşitleri azami fiyat tarifesinin belirlenmesi hakkındaki kararı, 2018 Mart ayı mizanının görüşülmesi ve 2018 Nisan ayı faaliyetleri gündemiyle Meclis Başkanı Mustafa Taş başkanlığında, ŞUTSO Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Meclis Başkanı Mustafa Taş'ın selamlama ve seçime girecek meclis üyelerine başarı dileklerini ilettiği, seçime girmeyecek üyelere de yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ettiği açılış konuşmasının ardından, gündem maddeleri görüşüldü ve oylandı. Oylamaların akabinde ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol,  göreve geldikleri 03 Eylül 2016 tarihinden bugüne geçen 19 aylık sürede yaptıkları çalışmaları hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Başkan Demirkol sunumunun akabinde göreve geldikleri günden bu güne kendilerine desteklerini esirgemeyen başta Vali Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve tüm kamu kurumu temsilcileri ile ŞUTSO Meclis Üyeleri ve personeline uyum içinde çalıştıklarından dolayı teşekkür etti. Başkan Demirkol'un konuşması sonrasında Genel Sekreter Vedat Tekatlı, 2018 Mart ayı faaliyetlerinin sunumunu gerçekleştirdi. Meclis toplantısı, Kayyum Heyeti ve Meclis Üyelerine plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

2018 Mart Ayı faaliyetlerimiz şöyle;

I- KAYIT DEĞİŞİKLİK VE TERKLER

12.03.2018 – 02.04.2018 tarihleri arasında Odamıza;

88 yeni üye kaydedilmiş,

178 üyenin kayıtlarında değişiklik yapılmış,

      9 üyenin kaydı silinmiştir.

02.04.2018 Tarihi İtibari İle Toplam Faal Üye Sayımız: 8660

II- KATILDIĞIMIZ TOPLANTILAR VE TÖRENLER

  1. 08.03.2018 tarihinde Şanlıurfa Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu ve İşletici A.Ş’ tarafından “Patent Bilgilendirme Eğitimi” ne Odamız Patent Birimi sorumlusu M.Şahner Alataş katıldı.
  2. 14.03.2018 tarihinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mahalli Çevre Kurulu Toplantısına Odamız Sanayi Birimi Sorumlusu İbrahim Halil Al katıldı.
  3. 15-16.03.2018 tarihlerinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Oda Borsa akreditasyon Sistemi çalışmaları kapsamında 3. ve 8. Dönem Akredite Oda Borsalara yönelik Mardin de düzenlenen “Stratejik Plan İzleme ve Değerlendirme Eğitimi’ne Genel Sekreter Yardımcısı Nihal Dörtkardeş, Akreditasyon Sorumlusu Nesrin Karakaş Mali İşler Birimi Sorumlusu Mehmet Baysoy ve Sürekli Eğitim Merkezi Birimi Sorumlusu İsmail Aktaş katıldı.
  4. 16.03.2018 tarihinde İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından 15-22 Nisan 2018 tarihleri arasında kutlamayı planladıkları turizm Haftası kapsamında ön görüşme ve taslak program için düzenlenen toplantıya Odamız Kayyum Heyeti Üyesi Hasan Fehmi Hayırlı katıldı.
  5. 20.03.2018 tarihinde Ak Parti genel merkez tarafından tüm illerde başlatılan Şehirlerin Ekonomik beklentileri konulu forum yapıldı. Forumun Moderatörlüğünü Harran Üniversitesi’nden Prof. Esra Siverekli yaparken Ak Parti Ekonomi işler Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Erdal Tanas Karagöl konuşmacı olarak katıldı. Söz konusu toplantıya Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Odamız Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, parti üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
  6. 23.03.2018 tarihinde Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için hazırlanan İmar ve Parselasyon Planı üzerinde yapılan değişikliğin değerlendirildiği toplantıya başkanlık etti.Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Dr. Fatih Çelikkaya, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Zafer Aydın, ŞUTSO Başkanı İsmail Demirkol, Kayyum Heyeti Üyesi Hasan Fehmi Hayırlı, ŞUTSO Meclis Başkan Yardımcısı M.Reşat Karadeniz, ŞUTSO Meclis Üyesi Mustafa Sonekinci, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Emin Özçınar, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ile Gıda İhtisas OSB Müteşebbis Heyeti üyeleri katıldı
  7. 23.03.2018 tarihinde Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, Kayyum Heyeti Üyesi M.Emin Bayaslan ve Meclis Başkanı Mustafa Taş, Adıyaman’ın ilk Alışveriş Merkezi olan Adıyaman Park Avm'nin açılışına katıldı.72 bin m2 kapalı alanı, ulusal ve dünya markalarından oluşan mağaza karması ile ilk alışveriş merkezi olma özelliğini taşıyan Adıyaman Park'ta 125 mağazanın yanı sıra, 2 bin 500 metrekarelik eğlence alanı, sineması, teraslı yeme-içme alanları ve bin araçlık otopark bulunuyor.
  8. 27.03.2018 tarihinde Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı (BROP) çerçevesinde finanse edilen “Tarih Yeniden Canlanıyor Projesi” Yönlendirme Kurulu toplantısına Odamız Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol katıldı.
  9. 27.03.2018 tarihinde Star Şehir Buluşmaları kapsamında "Zeytin Dalı Harekâtı ve Bölgeye Etkisi" konulu program, Şanlıurfa'da düzenlendi. Programa; Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av.Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Eyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Gazeteciler Ahmet Kekeç, Sibel Eraslan, Resul Tosun ve Ersoy Dede ile davetliler katıldı.
  10. 27.03.2018 tarihinde Şanlıurfa Valilik toplantı salonunda düzenlenen Çevre Koruma Vakfı Toplantısına Odamız Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol katıldı.
  11. 27.03.2018 tarihinde KOSGEB tarafından KOBİGEL Destek Programı Kapsamında illerde Rekabet Avantajına Sahip Sektörlerin Belirlenmesi konulu çalıştaya Odamız AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Erol Yüncü katıldı.
  12. 28.03.2018 tarihinde Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu (YOİKK) 2017-2018 Reformu Tanıtım Programı, Ankara'da Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Başbakan Binali Yıldırım. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Tükiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hısarcıklıoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti. Gerçekleşen programda Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nı Kayyum Heyeti Üyesi M. Emin Bayaslan, Meclis Başkanı Mustafa Taş, Genel Sekreter Yardımcısı Nihal Dörtkardeş, Kalite Yönetim Temsilcisi Nesrin Karakaş temsil etti.
  13. 28.03.2018 tarihinde Şanlıurfa Valiliği ve Birleşmiş Milletler (BM) Mülteci Örgütü (UNHCR) ortak projesi olarak hayata geçirilen Mülteci Danışma Merkezi Projesi tanıtım ve açılış töreni, Şanlıurfa Valiliği konferans salonunda yapıldı.Açılış öncesi BM Temsilcisi Paolo Artini ve beraberindeki heyeti makamında kabul eden Vali Erin, dünyada ve Türkiye’de mültecilerin durumu ve Şanlıurfa’daki mülteciler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Makamdaki kabulün ardından, Valilik konferans salonundaki açılış törenine geçildi. Açılış törenine, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Şanlıurfa Vali Yardımcıları Ufuk Akıl ve Bahadır Güneş, Eyyübiye Kaymakamı Adem Ünal, Akçakale Kaymakamı Hamza Özer, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Odamız Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, STK temsilcileri ile proje ekibi katıldı.
  14. 29.03.2018 tarihinde Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından “GAP Bölgesinde Karbon Nötr Ekonomiye Geçiş Etüd Projesi kapsamında düzenlenen toplantıya Sanayi Birimi Makine Mühendisi R.Aytaç İzgördü katıldı.
  15. 30.03.2018 tarihinde İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından 15-22 Nisan tarihlerinde kutlanacak Turizm Haftası Etkinlikleri hazırlık toplantısına Odamız Genel Sekreteri Vedat Tekatlı katıldı.

III- ODAMIZDA YAPILAN TOPLANTILAR

  1. 14.03.2018 tarihinde 28. Meslek grubu Meslek Komitesi Başkanı Emin Sigorta Aracılık Hizmetleri Mehmet Emin Atmaca Başkanlığında Bölgesel toplantıda alınan kararların ilgili kurumlara iletilmesi gündemiyle toplandı. Söz konusu toplantıya Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Osman Elçi, Komite Üyeleri Mehmet Erdem, Adem Köroğlu, Mustafa Direkçi, Mehmet Gökmen, İsa Kartal katıldı.
  2. 24.03.2018 tarihinde Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ŞUTSO) girişimleri ile tescil edilen 13 yöresel ürünün “Coğrafi İşaret ve Tescil Belgesi” düzenlenen törenle ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol’a verildi. ŞUTSO tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu’na tescili için başvurusu yapılan ve tescil edilen 13 ürünün “Coğrafi İşaret ve Tescil Belgesi” Cevahir Han Restoran’da gerçekleştirilen törenle ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol’a takdim edildi. ŞUTSO Başkanı İsmail Demirkol’un ev sahipliğinde düzenlenen törene Gıda Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanları Faruk Çelik ve Kutbettin Arzu, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Halil Özcan, Mahmut Kaçar, M.Ali Cevheri, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ticaret ve Sanayi Genel Müdürü Uğur Büyükhatipoğlu ile Odamız Meclis Üyeleri çok sayıda davetli katıldı.
  3. 29.03.2018 tarihinde 13. Meslek Komitesi komite Başkanı Caner Aktar Başkanlığında Odamız meclisinin 14.03.2018 tarih ve 57 sayılı oturumunda 2018 yılı azami ekmek ve ekmek çeşitleri fiyat tarifesinin yüksek olması sebebiyle 2. (ikinci) defa fiyat tarifesinin belirlenmesi gündemiyle toplandı. Söz konusu toplantıya Komite Başkan Yardımcısı Ramazan Ekinci, Komite Üyesi Mehmet Günak katıldı.

IV- ODAMIZA YAPILAN ZİYARETLER

  1. 12.03.2018 tarihinde Şanlıurfa Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Kasım Yenigün ve Genel Müdür Yardımcısı Nihat Küçük, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol'a, bir ziyaret gerçekleştirdi. Kayyum Heyeti Üyesi Hasan Fehmi Hayırlı'nın da hazır bulunduğu sohbet ortamında gerçekleşen ve yaklaşık yarım saat süren ziyarette; Teknokent mevcut durumu, kentin sanayi, ticari ve ekonomik konuları, problemler, çözüm önerileri ve yerel gündem konuşuldu.
  2. 16.03.2018 tarihinde İktisadi Araştırmalar Vakfı (İAV) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet İncekara ve beraberindeki heyet, programları kapsamında geldikleri Şanlıurfa'da, Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol'a bir ziyaret gerçekleştirdi.Prof. Dr. Ahmet İncekara ve beraberindeki heyeti, Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol ve Kayyum Heyeti Üyesi Mehmet Emin Bayaslan karşıladı. Ziyarette, kentin sanayi, ticari ve ekonomik potansiyelleri ve yerel gündem konuşuldu.ŞUTSO Genel Sekreteri Vedat Tekatlı, İktisadi Araştırmalar Vakfı Genel Sekreteri A. Nahit Özen ve Harran Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Siverekli'nin de hazır bulunduğu sohbet ortamında gerçekleşen ve ziyaret yaklaşık yarım saat sürdü.
  3. 19.03.2018 tarihinde GAP Gıda İhtisas Yapı Kooperatif Başkanı ve Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Şanlıurfa Şubesi Başkan Yardımcısı Kureyşi Çelik ve beraberindeki heyet, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol'a, bir ziyaret gerçekleştirdi. Kayyum Heyeti Üyeleri Hasan Fehmi Hayırlı, Mehmet Emin Bayaslan ile  Genel Sekreter Vedat Tekatlı'nın da hazır bulunduğu sohbet ortamında gerçekleşen ve yaklaşık yarım saat süren ziyarette; Gıda OSB ile ilgili güncel gelişmeler, kentin sanayi, ticari ve ekonomik konuları, problemler, çözüm önerileri ve yerel gündem konuşuldu.
  4. 22.03.2018 tarihinde Ses Sanatçısı Mahmut Tuncer ve beraberindeki heyet, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol'a, bir ziyaret gerçekleştirdi. Başkanı İsmail Demirkol ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kayyum Heyeti Üyeleri Hasan Fehmi Hayırlı, Mehmet Emin Bayaslan'ın da hazır bulunduğu sohbet ortamında gerçekleşen ve yaklaşık yarım saat süren ziyarette;  güncel gelişmeler ve yerel gündem konuşuldu.
  5. 22.03.2018 tarihinde Şanlıurfa'da bulunan Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO)  Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol'a, bir ziyaret gerçekleştirdi. STK İzleme Platform Başkanı Faruk Akbaş, Kent Konseyi Başkanı Erkan Sözen, Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atilla'dan oluşan heyet, mülteciler için Arakan'da kurulması planlanan "Şanlıurfa Mahallesi" için istişarede bulunmak üzere ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol'u ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette, 500 Bambu ev, 1 Okul, 2 Mescid, 2 Derin Su Kuyusu olarak yapımı düşünülen Şanlıurfa Mahallesi'nin detayları konuşuldu. Kayyum Heyeti Üyeleri Hasan Fehmi Hayırlı, Mehmet Emin Bayaslan'ın da hazır bulunduğu sohbet ortamında gerçekleşen ziyaret yarım saat sürdü.

V-ODAMIZCA YAPILAN ZİYARETLER:

  1. 12.03.2018 tarihinde Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, Kayyum Heyeti Üyeleri Hasan Fehmi Hayırlı ile Mehmet Emin Bayaslan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin görevini en iyi yapan şube müdürlerinden olan Turizm ve Tanıtma Şube Müdürü Necmi Karadağ'a bir nezaket ziyaretinde bulunarak çalışmalarında başarı dileklerini iletti.

VI-DİĞER

  1. 21.03.2018 tarihinde Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol; Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, SunExpress CEO'su Jens Bischof, Anadolujet Pazarlama ve Satış Müdürü Murat Yağmur, SunExpress Uçuş Anlaşmaları Müdürü Ali Yasar Aydoğan’a bir yazı göndererek Antalya ve Kıbrıs Havalimanı’na direkt seferlerin düzenlenmesini talep etti.

2018 MART AYI BASIN YAYIN FAALİYETLERİ

 

YAPILAN İŞLEM

 

Mart

BASILAN YAYIN SAYI SI

-

WEBDE YAYINLANAN ÇALIŞMA SAYISI

1

BİRİMCE YAPILAN ANKET SAYISI

-

HAZIRLANAN BASIN DUYUSU SAYISI

5

HAZIRLANAN BASIN BÜLTENİ SAYISI

9

HAZIRLANAN BASIN TOPLANTISI SAYISI

-

YEREL/ULUSAL BASINDA YER ALAN HABER SAYISI

12

SOSYAL MEDYA’DA YAYINLANAN HABER SAYISI

25

ODAMIZ WEB SAYFASINDA YAYINLANAN HABER VE DUYURU SAYISI

41

ODAMIZ WEB SİTESİ ZİYARETÇİ SAYISI

 

3900

(Yaklaşık)

ODA YETKİLİLERİNİN KATILMIŞ OLDUĞU CANLI YAYIN VE BAĞLANTILAR TV/RADYO SAYISI

1

BİRİMCE YAPILAN YAZIŞMA SAYISI

 2

BİRİME HAVALE EDİLEN EVRAK SAYISI

5

 

Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası
Paşabağı Mahallesi Adalet Caddesi no: 9 ( Şanlıurfa Valiliği Arkası) Şanlıurfa/ TÜRKİYE
Online Ziyaretçi Sayısı: 11
2024 Toplam Ziyaretçi Sayısı: 33730
Geçmiş Yıl Ziyaretçi Raporları
Copyright © 2014-2024 Şutso Bilgi İşlem, Uygulama BES