Şanlıurfa’da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 13 ilçenin katılımı ile yöresel yemek sunumu düzenlendi.
Gerçekleştirilen yemek sunumuna, kent erkanının yanı sıra, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Kayyum Heyeti Üyesi Hasan Fehmi Hayırlı, Meclis Üyesi Mehmet Günak, Genel Sekreter Yardımcısı Nihal Dörtkardeş ile davetliler katıldı. Şölende, ŞUTSO'nun Tescil Belgesi Aldığı 17 lezzet ve birbirinden farklı diğer yöresel tatlar görücüye çıktı. 15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri sabah saatlerinde halk oyunları gösterisi ve üstü açık turizm otobüsü gezisi ile başladı, öğlen saatlerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından Sakıbın Köşkü’ndedüzenlenen Mahalli Yemekler Sunumu Programı ile sürdü.
EtkinlikteÇiğ köfte, borani, ciğer, ağzı açık, ağzı yumuk, semsek, lahmacun ve daha birçok yöreye özgü yemeklerin yanı sıra çeşit çeşit tatlının da aralarında bulunduğu kentin özel yemekleri, katılımcılara ikram edildi.