ŞUTSO 2018 KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

15 Kasım 2018 | 4037
| | | |

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Kasım Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen Meclis Toplantısı’na Şanlıurfa İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Mahmut Kaya da katıldı. Mahmut Kaya, "Kısa Çalışma Ödeneği" ile ilgili detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Mahmut Kaya’nın sunumunun akabinde ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Kılıçoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Cevahir Asuman Yazmacı, Mustafa Direkçi, Meclis Üyeleri Mehmet Aslan, A. Furkan Yetim, Mehmet Paydaş ve Ali Eyyüpoğlu gündem dışı birer konuşma gerçekleştirdi. Sunumun ve konuşmaların ardından olağan meclis toplantısına geçildi. Kasım Ayı Toplantısı, 2018 Ekim Ayı Meclis kararı, 2108 Ekim Ayı mizanının görüşülmesi, Hesapları İnceleme Komisyonu'nun kararları,  2018 Ekim Ayı faaliyetleri gündemiyle Meclis Başkanı Ahmet Altun başkanlığında, ŞUTSO Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantı, Meclis Başkanı Ahmet Altun’un açılış konuşmasıyla başladı.

Meclis Başkanı Ahmet Altun konuşmasında şunları kaydetti: "Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyeleri, çoğunluğumuz sağlanmıştır. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası 2018 Kasım Ayı olağan Meclis Toplantısı’na hepiniz hoş geldiniz.  Hepinizi şahsım ve meclis divanı adına saygıyla selamlıyor, Kasım ayı Meclis Toplantımızı açıyorum. Değerli Meclis Üyeleri, Öncelikle Cumhuriyet Bayramımızın 95. Yıl dönümünü bir kez daha kutluyor, vatan uğruna can veren tüm şehitlerimizi, Ekim ve Kasım aylarında meydana gelen üzücü olaylarda şehit olan hemşerilerimizi ve vefatının 80. Yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, şükran ve rahmetle anıyorum. Geçtiğimiz Meclis Toplantısından bu güne bazı meclis üyelerimiz, yakınlarını kaybetti, onlara da bir kez daha başsağlığı, Belediye Başkanlıkları için aday adaylıklarını açıklayan Meclis Üyelerimize de hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Değerli Meclis Üyeleri,Bilindiği üzere geçtiğimiz meclis toplantısının ardından meclis Üyelerimizle birlikte 9. YÖREX Fuarı açılışına katılmak üzere Antalya gittik. Fuar açılışı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’na yaptığımız ziyaret ile Oda ve Borsa Başkanları İstişare Toplantısı; Antalya’da kurulabilecek İşbirlikleri ile ilgili önemli detaylar edinmemize, Odamız ve ATSO arasında kıyas yapmamıza ve Meclis Üyelerimiz arasında kaynaşmaya vesile oldu. Bu minvalde verimli bir çalışma gezisi gerçekleştirdik diyebiliriz. Değerli Meclis Üyeleri, Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada yılsonuna kadar geçerli olacak mobilya, beyaz eşya, otomotiv ve inşaat gibi istihdam kapısı olan sektörlerde KDV ve ÖTV indiriminin yapılacağı söyledi. KDV ve ÖTV indirimi sayesinde beyaz eşyada ÖTV'nin sıfıra çekilmesi, mobilyada KDV'nin yüzde 8'e indirilmesi, ticari araçlarda KDV'nin yüzde 1'e düşürülmesi, 1600 cc altı motorlu araçlarda ÖTV'de 15'er puanlık indirim yapılmasının etkisi, şüphesiz bu sektörlerle sınırlı kalmayacak, ekonominin bütününe olumlu yönde yansıyacak, piyasaları canlandıracaktır. Bu çerçevede ticari bir hareketliliğin oluşması ve vatandaşın alım gücünün artmasıyla birlikte de ekonomiye katkı sağlayacaktır.

Sektörlerimizin talep ve önerileri doğrultusunda devlet, hükümet ve millet birlikteliğine en güzel örnek olarak gerçekleştirilen bu vergi indirimleriyle iç piyasanın hareketlenmesine olanak sağlayan hükümetimize ile Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ülkemiz, dengelenme, disiplin ve değişim temelli yeni ekonomik programı hamlesiyle büyüme yolculuğunu emin adımlarla sürdürecektir. Önemli bir hususu daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Odamızda düzenlenen tüm toplantılara silahla girilmemesi konusunda hassasiyetlerinizi rica ediyorum, silahlarınızın muhafaza edilmesi çerçevesinde, güvenlik görevlisi arkadaşlar sizlere yardımcı olacaktır. Bu konuda desteklerinizi bekliyorum. Ayrıca, konuşmamın başında da bahsettiğim gibi Belediye Başkanlıkları için aday adaylıklarını açıklayan Meclis Üyelerimize bir kez daha hayırlı olsun dileklerimi iletiyor, başarılar diliyorum" dedi. 

Ahmet Altun’un açılış konuşmasının ardından, gündem maddeleri görüşüldü ve oylandı. Oylamaların akabinde Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Hayırlı 2018 Ekim Ayı faaliyetlerinin sunumunu gerçekleştirdi.

2018 Ekim Ayı faaliyetlerimiz şöyle;

08.10.2018 - 09.11.2018 tarihleri arasında Odamıza;

119 yeni üye kaydedilmiş,

169 üyenin kayıtlarında değişiklik yapılmış,

23 üyenin kaydı silinmiştir.

12.11.2018 Tarihi İtibari İle Toplam Faal Üye Sayımız: 9486

II- KATILDIĞIMIZ TOPLANTILAR VE TÖRENLER

  1. 10.10.2018 tarihinde ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ. Halil Peltek, Şanlıurfa Turizm A.Ş İmza Töreni’ne katıldı.
  2. 10.10.2018 tarihinde ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ. Halil Peltek,  Yönetim Kurulu Üyesi Cuma Korak ve Meclis Üyesi İsmail Aygün Hilton Hotel’de düzenlenen Tarım Komisyonu toplantısına katıldı.
  3. 11.10.2018 tarihinde Yönetim Kurulu Üyesi Cevahir Asuman Yazmacı Şanlıurfa’da Tarih Yeniden Canlanıyor Projesi Yönlendirme Toplantısına katıldı.
  4. 13.10.2018 tarihinde ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Elazığ’da düzenlenen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Oda ve Borsa Bölge İstişare Toplantısı’na katıldı. TOBB himayesinde, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Elazığ Ticaret Borsası iş birliği ile gerçekleştirilen toplantıya ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek’in yanı sıra 25 oda ve borsa başkanı ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.
  5. 15.10.2018 tarihinde ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, 14. - 15 Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’na katıldı. Toplantıya, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Cuma Samaklı, Uzman Tuncay Aktekin, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Zafer Aydın, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ruhsat Şube Memuru Ferhat Yıldız, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Nusret Kara, 14. 15. Meslek komite başkanları ve üyeleri katıldı.
  6. 17.10.2018 tarihinde Yönetim Kurulu Başkanı İ. Halil Peltek İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına katıldı.
  7. 17.10.2018 tarihinde Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Kuveyt Uluslararası İslami Yardımlaşma Örgütü (Kuveyt International Islamic Charity Organization) tarafından Eyyübiye ilçesinde yaptırılacak 18 derslikli bir okulun temel atma törenine katıldı.
  8. 24.10.2018 tarihinde ŞUTSO Heyeti 9. YÖREX Fuarı açılışına katıldı. Antalya Expo Center'da KKTC ve 72 ilden 485 kurum ve firmanın stant açtığı 9. YÖREX’in açılışına TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun yanı sıra Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Başkan Yardımcıları Kadir Kılıçoğlu, Mehmet Yetim, Meclis Başkanı Ahmet Altun, Meclis Başkan Yardımcısı Kemal Süt, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinden oluşan ŞUTSO heyeti ile çevre illerin oda ve borsa başkanları katıldı.
  9. 24.10.2018 tarihinde ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen Odalar ve Borsalar İstişare Toplantısı’na katıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ile Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan’ın da katıldığı istişare toplantısında oda ve borsa başkanları ile bir araya geldi.
  10. 30.10.2018 tarihinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Kılıçoğlu İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısına katıldı.
  11. 31.10.2018 tarihinde Yönetim Kurulu Başkanı İ. Halil Peltek Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Güçlendirilmesi Proje toplantısına katıldı.
  12. 31.10.2018 tarihinde Yönetim Kurulu Başkanı İ. Halil Peltek Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Sinyalizasyon ve Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü Hizmet Binası açılış törenine katıldı.
  13. 01.11.2018 tarihinde Avrupa Birliği ve Türkiye mali işbirliği çerçevesinde finanse edilen ve Karacadağ Ajansı tarafından 2016 yılı itibari ile yürütülen "Şanlıurfa’da Tarih Yeniden Canlanıyor Projesi" Barutçu Hanında yapılan toplantıyla son buldu. Programa Şanlıurfa Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Yönetim Kurulu Üyesi Cevahir Asuman Yazmacı ve proje temsilcileri katıldı.
  14. 02.11.2018 tarihinde Yönetim Kurulu Başkanı İ. Halil Peltek, Şanlıurfa Valiliği tarafından düzenlenen AMATEM - ÇAMATEM temel atma törenine katıldı.
  15. 09.11.2018 tarihinde Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) heyeti, Ankara’da Şanlıurfa Teknoloji Geliştirme Merkezi (ŞUTGEM) Projesi tanıtım sunumuna katıldı. TÜBİTAK ek hizmet binasında gerçekleştirilen projenin tanıtım toplantısına, Kalkınma Ajansı Genel Müdürü Barış Yeniçeri, Kalkınma Ajansı Daire Başkanı Nuri Barış Tartıcı, ŞUTSO Meclis Başkanı Ahmet Altun, Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Karakuş, Karacadağ Kalkınma Ajansı Şanlıurfa Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Yunus Çolak ile Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi Plan Proje Sorumlusu Ramazan Kaya katıldı.

III- ODAMIZDA YAPILAN TOPLANTILAR

  1. 10.10.2018 tarihinde 8. Meslek Komitesi Ekim Ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda; Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile Kasım Ayında yapılacak olan Mühendislik Kongresi için ortak çalışma yapılması kararı aldı.
  2. 10.10.2018 tarihinde 16. Meslek Komitesi Ekim Ayı olağan toplantısını Meclis Başkanı Ahmet Altun başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda üye ziyaretleri yapılması sorun ve taleplerinin alınıp ilgili kurumlara iletilmesine karar verildi.
  3. 10.10.2018 tarihinde 19. Meslek Komitesi Ekim Ayı olağan toplantısını Komite Başkanı Aziz Karakeçili başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda, grupta bulunan üyelerin data bilgilerinin güncellenmesi ve üyelerin ziyaret edilmesine karar verildi.
  4. 10.10.2018 tarihinde 28. Meslek Komitesi Ekim Ayı olağan toplantısını Komite Başkan Yardımcısı Osman Elçi başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda, alacak sigortası için üyelere bilgi verilmesi, SEGEM sınavının ilimizde yapılması icin ilgili kuruma bildirilmesine karar verildi.
  5. 10.10.2018 tarihinde 24. Meslek komitesi Ekim Ayı olağan toplantısını Komite Başkan Yardımcısı Mehmet Zonturlu başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda, haftada bir üye ziyaretleri yapılması, sorunlarının ve taleplerinin dinlenilmesi, çözüm için ilgili kurumlara bildirilmesine karar verildi.
  6. 10.10.2018 tarihinde 1. ve 25. Meslek Komiteleri Ekim Ayı olağan toplantılarını ortak gerçekleştirildi. Toplantıda Tekstil çalıştayı yapılması, organize sanayi bölgesinde yaşanan elektrik sorunları görüşüldü.
  7. 10.10.2018 tarihinde 21. Meslek komitesi Ekim Ayı olağan toplantısı, Komite Başkan Yardımcısı Aziz Fırat başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda üye ziyaretlerinin yapılması, 2019 yılı yurt içi ve yurt dışı fuarlara katılım sağlanmasına karar verildi.
  8. 10.10.2018 tarihinde 29. Meslek komitesi Ekim Ayı olağan toplantısı, Komite Başkanı Reşat Baydar başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda DHMİ'nin yapmış olduğu Genel ihalelerin yerine, il il yapılması için, ilgili kurumlara başvuru yapılmasına karar verildi.
  9. 11.10.2018 tarihinde 5. Meslek Komitesi, Ekim Ayı olağan toplantısını, Komite Başkan Yrd. Salih Akyol başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda üye ziyaretleri, üye eğitim talepleri, korsan turizm rehberleri ile mücadele edilmesi, uçak sefer sayıları ve kargo havalimanının açılması için yapılacak çalışmalar görüşüldü.
  10. 11.10.2018 tarihinde ŞUTSO 14. ve 15. Meslek Komiteleri Ekim Ayı ortak olağan toplantısı gerçekleştirildi. Gerçekleşen toplantıya, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Cuma Samaklı, Uzman Tuncay Aktekin, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Zafer Aydın, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ruhsat Şube Memuru Ferhat Yıldız, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Nusret Kara, 14. 15. Meslek komite başkanları ve üyeleri katıldı.
  11. 12.10.2018 tarihinde 23. Meslek komitesi Ekim Ayı olağan toplantısı, Şanlıurfa Tabipler Odası başkanı Dr. Ömer Melik'in katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda üye ziyaretleri, 2019 yılı üye eğitim planlaması, Tıp merkezleri ve özel hastanelerin açılması için çalışmaların yapılmasına karar verildi.
  12. 15.10.2018 tarihinde Şanlıurfa’da Tarih Yeniden Canlanıyor Projesi Yönlendirme Kurulu Toplantısı Vali Abdullah Erin başkanlığında gerçekleştirildi. ŞUTSO Göbeklitepe Toplantı Salonunda Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın organizesi ile Şanlıurfa’da Tarih Yeniden Canlanıyor Projesi’nin hem inşaat hem de teknik destek bileşenlerinin son toplantısı olan toplantıya; ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cevahir Asuman Yazmacı, Turizm ve Kültür Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Avrupa Birliği Delegasyonu, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediye temsilcileri proje paydaşları katıldı.
  13. 15.10.2018 tarihinde Yönetim Kurulu Başkanı İ. Halil Peltek, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından enflasyonla mücadele programı kapsamında başlatılan indirim kampanyası çerçevesinde, ŞUTSO üyelerine kampanyaya destek olma çağrısında bulunduğu bir Basın Toplantısı gerçekleştirdi.
  14. 16.10.2018 tarihinde  ŞUTSO’da Taşınır Rehni Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi. ŞUTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Ticaret İl Müdürü Nazan Sezer, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim, Kredi Garanti Fonu İl Müdürü Özgür Aydın, Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü Daire Başkanı M.Mücahit Arvas, ŞUTSO Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Hayırlı, TOBB’dan Uzman Evren Yücel, Halk Bank ve Ziraat Bankası temsilcileri ile üyeler katıldı.
  15. 18.10.2018 tarihinde 4. Meslek komitesi Ekim Ayı olağan toplantısı, Komite Başkanı Ömer Uçar başkanlığında yapıldı. Toplantıda üye ziyaretleri, üye eğitim talepleri ve EPDK ceza oranları görüşüldü.
  16. 22.10.2018 tarihinde ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek ve 29 Meslek Komite Başkanı "Enflasyonla Mücadele programı" Kapsamında düzenlenen %10 indirim kampanyasına destek vermek üzere Basın Toplantısı düzenledi.
  17. 23.10.2018 tarihinde 7. Meslek Komitesi Ekim ayı olağan toplantısı Komite Başkanı Süleyman Çiçek başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Üye ziyaretleri, meslek komiteleri destek programı ve kuyumculuk fuarı ilimizde yapılması için girişimlerde bulunulmasına karar verildi.
  18. 01.11.2018 tarihinde 2. Meslek Komitesi, Kasım Ayı olağan toplantısı Komite Başkanı Engin Okçu başkanlığında, Yönetim Kurulu Üyesi M.Sait Aydın’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda, üye ziyaretleri, Üye Eğitim talepleri, Yurt içi ve Yurt dışı is inceleme fuar gezileri görüşüldü.
  19. 03.11.2018 tarihinde Hesapları İnceleme Komisyonu, ŞUTSO Yönetim Kurulu Toplantı Salonu'nda Komisyon Başkanı Mehmet Aslan başkanlığında, Başkan Yardımcısı Hamza Tavas, Üyeler; Bedir Süzer, Ömer Yiğit, Bekir Baysoy, Abdurrahman Göllü, Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi M.Sait Aydın, Genel Sekreter Nihal Dörtkardeş, Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Hayırlı, Mali İşler Sorumlusu Vedat Tekatlı ve Mali İşler personeli Mehmet Baysoy'un katılımıyla 2018 yılı Ekim Ayı mizanının gelir gider tetkikleri ve hesaplarının incelenmesi gündemiyle olağan toplantısını yaptı.
  20.  06.11.2018 tarihinde 24. Meslek Komitesi Kasım Ayı olağan toplantısı Komite Başkanı Mustafa Yener başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Dış Ticaret Personeli Erol Yüncü tarafından ilin ekonomik istatistiki verileri sunumu yapıldı.  28-30. Mart 2019 Uluslararası Medikal Fuarına katılım sağlanması görüşüldü.
  21.  08.11.2018 tarihinde 8. Meslek Grubu Kasım Ayı olağan toplantısı Komite Başkanı Emin Göllü başkanlığında yapıldı. Toplantıda fiyat farkı ve fesih kararnamesi ile ilgili Çevre Şehircilik Bakanlığından görüş alınması, 2019'da autoked, netked ve 3D max eğitimlerin alınmasına karar verildi.
  22. 09.11.2018 tarihinde Şanlıurfa Oda ve Borsa Müşterek Toplantısı, ŞUTSO ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, 5174 sayılı Odalar ve Borsalar Kanunun Oda Muamelat Yönetmenliğinin 81. maddesi gereğince aynı ilde bulunan oda ve borsa yönetim kurullarının 4 ayda bir gerçekleştirdiği Oda ve Borsa Müşterek Toplantısı, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) ev sahipliğinde, Şanlıurfa Ticaret Borsası, Siverek Ticaret ve Sanayi Odası ile Birecik Ticaret ve Sanayi Odası temsilcilerinin katılımıyla ŞUTSO Göbeklitepe Toplantı Salonu’nda yapıldı.
  23. 09.11.2018 tarihinde Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği (DOGÜNKAD) tarafından hazırlanan ve İsveç Büyükelçiliği’nin desteğiyle uygulanan “Doğu ve Güneydoğu'da Kadın Sivil Toplum Kuruluşları Arasında İşbirliği ve Ağ Oluşturulması” projesinin tanıtım toplantısı ŞUTSO'da gerçekleştirildi. Göbeklitepe Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Şanlıurfa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Fehime Çoban Avcı, DOGÜNKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferda Cemiloğlu, Diyarbakır Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Nevin İl ile çeşitli STK temsilcileri ve iş insanları katıldı.

IV- ODAMIZA YAPILAN ZİYARETLER

  1. 15.10.2018 tarihinde Harran Üniversitesi (HRÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr.Öğr. Üyesi Mehmet Sinan Doğan ve Fakülte Sekreteri Kemal Büyükkırcalı, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek'e bir ziyaret gerçekleştirdi.
  2. 15.10.2018 tarihinde Harran Üniversitesi (HRÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Dış Ticaret Bölümü Öğr. Gör. Necmi Dedeoğlu ve Dış Ticaret Bölümü Öğrencilerinden oluşan heyet, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek'e bir ziyaret gerçekleştirdi.
  3. 18.10.2018 tarihinde Şanlıurfalı İş Adamı ve Kanaat Önderi Hadi Altun ve beraberindeki heyet, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek'e bir ziyaret gerçekleştirdi. Gerçekleşen ziyarette ilimizin mevcut ekonomik gelişmelerine ilişkin detaylar ile Taşınır Rehni Bilgilendirme Toplantısı hakkında istişarede bulunuldu. Meclis Başkanı Ahmet Altun ile 21.Grup Komite Başkanı Yaşar Hamidanoğlu'nun da hazır bulunduğu sohbet ortamında gerçekleşen ziyaret, yaklaşık yarım saat sürdü.
  4. 18.10.2018 tarihinde Şanlıurfa Tabipler Odası Başkanı Dr.Ömer Melik ve beraberindeki heyet, Şanlıurfa’daki kapanan sağlık kuruluşlarını yeniden açılması ile ilgili istişarede bulunmak üzere, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek'e bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette ilimizdeki sağlık sektörü problemleri, kapalı olan sağlık kuruluşlarının mevcut durumu ve ekonomik gelişmelere ilişkin detaylar konuşuldu. Meclis Üyeleri Abdurrahman Acı ve Cemal Yazar’ın da hazır bulunduğu sohbet ortamında gerçekleşen ziyaret yaklaşık yarım saat sürdü.
  5. 18.10.2018 tarihinde Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ali Yılmaz ve Ticaret İl Müdürü Nazan Sezer, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek'e bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette ilimizin mevcut ekonomik gelişmelerine ilişkin detaylar konuşuldu.
  6. 01.11.2018 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız ve beraberindeki heyet, ŞUTSO Yönetimi'ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız ve beraberindeki heyeti, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, ŞUTSO Meclis Başkanı Ahmet Altun ile Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Direkçi karşıladı. Gerçekleşen ziyarette ilimizin mevcut durumu, sanayi, ticari ve ekonomik konuları, problemler, çözüm önerileri ve yerel gündem konuşuldu.
  7. 01.11.2018 tarihinde Türkiye Kardeşlik Birliği (TÜRKAB) Şanlıurfa İl Başkanı Numan Kadiroğlu ve beraberindeki heyet, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetimi'ne bir ziyaret gerçekleştirdi. İl Başkanı Numan Kadiroğlu ve beraberindeki heyeti, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, ŞUTSO Meclis Başkanı Ahmet Altun ile Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Direkçi karşıladı. Gerçekleşen ziyarette ilimizin mevcut durumu, sanayi, ticari ve ekonomik konuları, problemler, çözüm önerileri ve yerel gündem ile TÜRKAB'ın ilimizdeki projeleri hakkında istişarede bulunuldu. Sohbet ortamında gerçekleşen ve yaklaşık yarım saat süren ziyarette ŞUTSO Meclis Üyesi Abdurrahman Acı da hazır bulundu.
  8. 02.11.2018 tarihinde Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay E. Sabri Kirişçi, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek’e bir ziyaret gerçekleştirdi.
  9.  05.11.2018 tarihinde Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci ve beraberindeki heyet, ŞUTSO Yönetimi'ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci ve beraberindeki heyeti, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Kadir Kılıçoğlu, Mehmet Yetim ve Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Karakuş karşıladı. Gerçekleşen ziyarette ilimizin mevcut durumu, sanayi, ticari ve ekonomik konuları, problemler, çözüm önerileri ve yerel gündem ile Viranşehir OSB hakkında istişarede bulunuldu. Sohbet ortamında gerçekleşen ve yaklaşık yarım saat süren ziyarette Viranşehir Belediye Başkan Yardımcısı Arslan Çiftçi, ŞUTSO Viranşehir Temsilcisi Ömer Yazmacı ve Viranşehir OSB Müdürü Murat Özalkak da hazır bulundu.
  10. 09.11.2018 tarihinde UNESCO TMK Yönetim Kurulu Üyesi, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İhtisas Komitesi Başkanı Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu ve beraberindeki heyet, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek'e bir ziyaret gerçekleştirdi. Şanlıurfa Vakfı Şanlıurfa Şube Başkanı M.Emin Karahan'ın da hazır bulunduğu sohbet ortamında gerçekleşen ziyaret, yaklaşık yarım saat sürdü.
  11.  09.11.2018 tarihinde TOKİ Emlak Hizmetleri Genel Müdürü Hasan Durhat ve beraberindeki heyet, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek'e bir ziyaret gerçekleştirdi.

V-ODAMIZCA YAPILAN ZİYARETLER:

  1. 16.10.2018 tarihinde ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Himmet Durgut'u makamında ziyaret etti. Ziyarette, ilimizin ekonomik gelişmelerine ilişkin detaylar ile Şanlıurfa'nın sağlık sektöründeki mevcut durumu hakkında istişarede bulunuldu.
  2. 19.11.2018 tarihinde Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, GAP Gündemi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat'a bir ziyaret gerçekleştirdi.
  3. 25.10.2018 tarihinde Bir dizi temaslarda bulunmak ve 9.YÖREX Fuarı’nın açılışına katılmak üzere Antalya’da bulunan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri’nden oluşan 40 kişilik heyet, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’na bir ziyaret gerçekleştirdi. ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek ve Meclis Başkanı Ahmet Altun’nun başkanlığındaki heyeti, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, ATSO Meclis Başkanı Süleyman Özer ve ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri ağırladı.
  4. 17.10.2018 tarihinde Yönetim Kurulu Başkanı İ. Halil Peltek Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Flo Ayakkabı Fabrikası’nı ziyaret etti.
  5. 01.11.2018 tarihinde Yönetim Kurulu Başkanı İ. Halil Peltek Başkan Yardımcısı Kadir Kılıçoğlu, Meclis Başkanı Ahmet Altun, Meclis Üyeleri Abdurrahman Acı ve Ahmet Sambur, Şanlıurfa Barosu Başkanlığına seçilen Abdullah Öncel’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

VI-DİĞER:

  1. 08 -10.10.2018 tarihinde Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Sürekli Eğitim Merkezi'nce, personele yönelik kurum içi eğitimler gerçekleştirildi.
  2. 12.10.2018 tarihinde ŞUTSO Başkanı İ.Halil Peltek, internet haber sitesi ensonhaber.com’da yer alan haber görseli ile ilgili kınama yayınlayarak “Ne demek kaçağın başkenti, Şanlıurfa 12 bin yıllık geçmişi ile medeniyetin başkentidir. Bu görsel ile ciddi bir imaj kaybı yaşayan Şanlıurfalı vatandaşlarımızın hakkını yasal yollardan arayacağız” dedi.
  3. 19.10.2018 tarihinde Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Kemal Süt, son dönemde işadamlarının yaşadığı en büyük sıkıntılardan olan bankaların kredi limitlerini düşürmesi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.
  4. 22.10.2018 tarihinde Suriyeli İşadamları Derneği ŞUTSO’da girişimcilik ve iş geliştirme eğitim toplantısı düzenledi.
  5. 01-02.11.2018 tarihleri arasında ŞUTSO üyelere ve girişimcilere yönelik "AB ve Ulusal Hibe Programları Yazma Eğitimi" eğitimi düzenledi. Uzman Eğitmen Bahadır Başkonuş tarafından gerçekleştirilen, kurum ve kuruluşların finansal kaynaklara ulaşımı konusunda bilgi ve tecrübesinin arttırılmasının hedeflendiği eğitime, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek ve Meclis Başkanı Ahmet Altun ile Şanlıurfa'da ticaret, sanayi ve hizmet sektöründe iştigal eden firma sahipleri, temsilcileri ve ŞUTSO Sürekli Eğitim Merkezi Sorumlusu İsmail Aktaş katıldı.

 

2018 EKİM AYI BASIN YAYIN FAALİYETLERİ

 

YAPILAN İŞLEM

Ekim

BASILAN YAYIN SAYISI

-

WEBDE YAYINLANAN DİJİTAL ÇALIŞMA SAYISI

4

BİRİMCE YAPILAN ANKET SAYISI

-

HAZIRLANAN BASIN DUYURUSU SAYISI

10

HAZIRLANAN BASIN BÜLTENİ SAYISI

6

HAZIRLANAN BASIN TOPLANTISI SAYISI

1

YEREL/ULUSAL BASINDA YER ALAN HABER SAYISI

11

SOSYAL MEDYA’DA YAYINLANAN HABER SAYISI

FACEBOOK TAKİPÇİ SAYISI

TWİTTER TAKİPÇİ SAYISI

60

4.417

475

ODAMIZ WEB SAYFASINDA YAYINLANAN HABER VE DUYURU SAYISI

71

ODAMIZ WEB SİTESİ ZİYARETÇİ SAYISI

4465

ODA YETKİLİLERİNİN KATILMIŞ OLDUĞU CANLI YAYIN VE BAĞLANTILAR TV/RADYO SAYISI

2

BİRİMCE YAPILAN YAZIŞMA SAYISI

-

BİRİME HAVALE EDİLEN EVRAK SAYISI

6

Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası
Paşabağı Mahallesi Adalet Caddesi no: 9 ( Şanlıurfa Valiliği Arkası) Şanlıurfa/ TÜRKİYE
Online Ziyaretçi Sayısı: 9
2024 Toplam Ziyaretçi Sayısı: 33753
Geçmiş Yıl Ziyaretçi Raporları
Copyright © 2014-2024 Şutso Bilgi İşlem, Uygulama BES