Harran Üniversitesine bağlı olarak kurulan, Harran Üniversitesi Biber ve İsot Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜNİSAM) Müdürü Prof. Dr. A. Ferit Atasoy, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek'e bir ziyaret gerçekleştirdi.
Gerçekleşen ziyarette Prof. Dr. A. Ferit Atasoy, GAP İdaresi ve HÜBAK destekleriyle kurulan HÜNİSAM ile ilgili ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek'e bilgi verdi. Prof. Dr. Atasoy, HÜNİSAM'ın yurt dışındaki ve yurt içindeki biber ve isot ile ilgili çalışma yapan kurum ve kuruluşlarla AR-GE konularında işbirliği yaparak yürütülen proje çalışmalarını HÜNİSAM’ın bünyesinde toplayacak bir çalışma ortamı hazırlamak, Biber ve isot ile ilgili yapılacak çalışmalarda bilim, sanayi ve teknoloji alanında gelişmeye katkıda bulunmak, Üniversitede temel uygulamalı ve disiplinler arası alanlardaki araştırma ve geliştirme faaliyetlerine katkıda bulunmak, AR-GE faaliyetlerinin ortak ihtiyaçları için altyapı oluşturmak, endüstriye ilişkin temel bilimsel sorunları çözümlemek üzere araştırmalar yapmak ve yöresel ürünler olan Sade yağ, Peynir, Fıstık ve Pamuk gibi ürünlerle ilgili de proje çalışmalarda bulunmak amacıyla kurulduğunu ifade etti. Başkan Peltek de HÜNİSAM'ın kuruluşunun ilişmizde önemli bir eksikliği giderdiğini belirterek yürütülen çalışmalarda başarı dileklerini iletti.
HÜNİSAM Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Erdem'in de hazır bulunduğu ziyarette, ilimizin Ünivesite Sanayi İşbirliği çalışmaları da gündeme geldi.