​ŞUTSO 2018 ARALIK AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

13 Aralık 2018 | 3978
| | | |

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Aralık Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. 

Toplantıda, Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek göreve geldikleri 2018 Nisan ayından bu güne yönetim kurulu olarak gerçekleştirdikleri yürüttükleri ve planladıkları çalışmalar hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi. İ.Halil Peltek'in sunumunun sonrasında Meclis Üyeleri Mehmet Aslan ve Mehmet Paydaş gündem dışı birer konuşma gerçekleştirdi. Sunumun ve konuşmaların akabinde olağan meclis toplantısına geçildi.

Aralık Ayı Meclis Toplantısı, 2018 Kasım Ayı Meclis Kararı, 2108 Kasım Ayı Mizanının Görüşülmesi, Hesapları İnceleme Komisyonu'nun Kararları,  2019 yılı Tahmini Gelir Gider Bütçesi, Meclis Komisyonları ve Kararları, 2018 Kasım Ayı Faaliyetleri gündemiyle Meclis Başkanı Ahmet Altun başkanlığında, ŞUTSO Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantı, Meclis Başkanı Ahmet Altun’un açılış konuşmasıyla başladı.

Meclis Başkanı Ahmet Altun konuşmasında şunları kaydetti: Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyeleri, çoğunluğumuz sağlanmıştır. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası 2018 Aralık Ayı olağan Meclis Toplantısı’na hepiniz hoş geldiniz.  Hepinizi şahsım ve meclis divanı adına saygıyla selamlıyor, Aralık ayı meclis toplantımızı açıyorum.

Değerli Meclis Üyeleri, 2018 yılının son günlerini yaşadığımız bu günlerde, Türk Lirasının, Dolar ve Euro karşısında değer kazanması ile faizlerin kısmi bir düşüş göstermesi, ekonomide olumlu hava oluşturdu. Evet, 2018 yılında ülkemizde yaşanan ekonomik gelişmeler tüm iş dünyası temsilcileri gibi bizleri de etkilemiş, olağan üstün çaba ve çalışmalarla bu süreci atlatmaya çalışmıştık. Ancak hükümetimizin gerçekleştirdiği ekonomik hamleler, iş dünyası için çok önemli mihenk noktası olmuştur. Bu durum da, piyasaların rahatlamasını sağlayarak iş dünyası temsilcileri olarak bizlerin, 2019 yılına daha umutla bakmamıza zemin hazırlamış, yatırım ve proje planlarımızı daha sağlıklı kurgulamamıza vesile olmuştur. Bu çerçevede biz iş dünyası temsilcilerine düşen, toplumun tüm kesimlerinin üretime katılarak ülkemizin ve ilimizin ekonomik kalkınmışlığını arttırılabilme misyonu yüklenmiş bir toplumsal yapının oluşmasında, en önemli aktörlerinden biri olmanın sorumluluğunu taşımaktır.

Değerli Meclis Üyeleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Türkiye Bankalar Birliği reel sektör ile mali sektör arasındaki diyaloğun güçlendirilmesi, sorunların ve çözüm önerilerin paylaşılması amacıyla Diyarbakır’da bir toplantı gerçekleştirdi, Meclis Üyeleri olarak biz de katıldık. Meclis Üyesi arkadaşlarımız, orada bulunan TOBB Başkanı M.Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Banka Genel Müdürlerine sorunlarını ileterek çözümü noktasında destek taleplerini iletti. İnşallah en kısa sürede tüm problemlerimiz çözüme kavuşur. Değerli Meclis Üyeleri, Kasım ayı itibari ile aramıza yeni meclis üyelerimiz var. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliğine seçilen Sayın Ahmet Demirtaş, Sayın Mehmet Ali Akbaş ile Sayın M.Yaşar Hamidanoğlu’na hoş geldiniz diyor, 2018 -2022 yılları Meclis Üyeliği görevlerinde başarılar diliyorum. Yeni gelen Meclis Üyesi arkadaşlarıma ve siz değerliği haziruna tekrar hatırlatmayı düşündüğüm bir durum var. Meslek Komiteleri toplantılarını lütfen önemseyiniz, çünkü aynen meclis toplantıları gibi 6 toplantının 4’üne katılmamanız durumunda önce meslek komite üyeliğinden ardından meclis üyeliğinden düşersiniz. Oluşabilecek bu olumsuz duruma mahal vermemek adına tüm meslek komitesi ve meclis toplantılarına katılmanızı tekrar hatırlatmak istiyorum. Herhangi bir yaptırımı olmayan sadece odamızın daha aktif bir işleyiş dinamiği olarak kurulan Çalışma Komisyonları için de aynı hassasiyeti göstereceğinize inancım tamdır. Değerli Meclis Üyeleri, ayrıca Ocak ayı meclis toplantımızın hemen akabinde Ankara’da TOBB’un organize ettiği bir eğitim programı var, katılmak isteyen meclis üyeleri isimlerini yazdırmış, biliyorsunuz bu gibi program ve etkinlilere katılım odamız tarafından finanse ediliyor. Ancak geçtiğimiz Antalya programına ismini yazdırıp katılamayan üyelerimiz için odamız, ciddi bir ödeme yapmak durumunda kalmıştır. Bu durum da, bizlerin aidatları ile gelir sağlayan odamızın bir mağduriyetine neden olmamak adına, meclis üyelerimiz için maddi bir yaptırımı gerekli kılmıştır. Yani, programa katılacağım diye isim yazdırıp sonra katılamayacağını beyan eden meclis üyelerimiz,  odanın yaptığı ödemeyi kendisi karşılayacaktır.

Değerli Meclis Üyeleri, ayrıca bir kaç husus daha var sizlerle paylaşmak istiyorum. Odamızda 26 – 27 Aralık 2018 tarihleri arasında iki günlük bir Akreditasyon Denetimi geçireceğiz. Odamızda son üç yıllık yani 2016, 2017 ve 2018 yıllarındaki faaliyetlerimiz kapsamında, Bağımsız Denetleme Kuruluşu olan Türk Loydu tarafından, Akreditasyon Denetimi yapılacak. Üyelerimize sağlamış olduğumuz hizmet kalitesini ölçen bu denetimde, odamızın A sınıfı akreditasyon sertifikasını koruma çabasında olacağız. Denetime, Eylül ayından bu güne Yönetim Kurulumuz, Akreditasyon İzleme Komitemiz ve personelimizle koordinasyon içerisinde yoğun mesai harcayarak hazırlandık. Odamızı denetim esnasında en iyi şekilde temsil etmek üzere yaptığımız çalışmaları, geçtiğimiz Pazartesi günü Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Mustafa Direkçi ile birlikte bir kez daha kontrol ederek denetime hazır olduğumuzu teyit ettik. Bu çalışmalarda personelimizin birlik ve beraberlik içerisinde ekip ruhuyla hareket etmesi, akreditasyon sürecinin dışında bizim için ayrı bir gurur kaynağı olmuştur. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Üye memnuniyetini gözeterek yapılmasını planladığımız odamızın 0 850 532 63 63 numaralı çağrı merkezi, resmi web sitemizin ŞUTSO isimli ANDROİD ve İOS mobil uygulamaları da hizmete girmiştir. Şuan için ANDROİD İşletim Sistemli tabanlı uygulamamız kullanımda. İOS yani IPHONE telefonlarda kullanılan işletim sistemli uygulamamız da onay aşamasında. En kısa zamanda o da üyelerimizin hizmetinde olacak. Odamız ile ilgili her türlü haber ve duyuruya daha kolay ulaşılabilecektir. Bu hususları da sizlerle paylaştıktan sonra bir kez daha 2019 yılının sizlere ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni eder, gelecek yeni yılın ilimizin ve ülkemizin geçirdiği müreffeh bir yıl olmasını dilerim" dedi.

Meclis Başkanı Ahmet Altun’un açılış konuşmasının ardından, gündem maddeleri görüşüldü ve oylandı. Oylamaların akabinde Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Hayırlı 2018 Kasım Ayı faaliyetlerinin sunumunu gerçekleştirdi.

2018 Kasım Ayı faaliyetlerimiz şöyle;

09.11.2018 - 10.12.2018 tarihleri arasında Odamıza;

96 yeni üye kaydedilmiş,

142 üyenin kayıtlarında değişiklik yapılmış,

22 üyenin kaydı silinmiştir.

10.12.2018 Tarihi itibari ile Toplam Faal Üye Sayımız: 9568

II- KATILDIĞIMIZ TOPLANTILAR VE TÖRENLER

  1. 10.11.2018 tarihinde Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile bazı kamu kuruluşu ve ekonomiyle ilgili sivil toplum kuruluş temsilcilerinden oluşan bir heyet ile iki ülke arasındaki sosyal ve ekonomik ilişkileri güçlendirmek amacıyla Kuveyt’te gerçekleştirilen bir dizi toplantıya katıldı.
  2. 16.11.2018 tarihinde Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek BELSAN araç tanıtımı ve teslim toplantısına katıldı.
  3. 19.11.2018 tarihinde Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek Atık Su Arıtma Tesisi Tanıtım Programına katıldı.
  4. 20.11.2018 tarihinde Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek Şanlıurfa Kentsel Mobilite Zirvesi’ne katıldı.
  5. 22.11.2018 tarihinde Sigortacılık sektörünün sorunlarını tespit etmek, bu sorunlara hızlı ve kalıcı çözümler üretmek, çözülmeyen sorunları yerel ve ulusal mercilere aktarılması amacıyla kurulan Güneydoğu Anadolu Sigortacılık Meslek Komiteleri Platformu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir araya geldi. DTSO'da gerçekleştirilen toplantıya, ŞUTSO Meclis Üyesi M.Emin Atmaca, 28. Meslek Komite Başkanı Adem Köroğlu, Başkan Yardımcısı Osman Elçi, Komite Üyesi Eyüp Örenler Meslek Komiteleri Birim Sorumlusu İsmail Aktaş katıldı.
  6. 23.11.2018 tarihinde Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, ilimiz milletvekilleriyle birlikte ziyaret ettiği Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) alt yapı ödenekleri ve mevcut sorunların çözümü için destek istedi. Ziyarette, Ak Parti Milletvekilleri A. Eşref Fakıbaba, Gülender Açanal, Halil Özcan, İ.Halil Özşavlı, Ahmet Akay, Ak Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız ve ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek hazır bulundu.
  7. 29.11.2018 tarihinde Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Başkan Yardımcıları Kadir Kılıçoğlu, Mehmet Yetim, Meclis Başkanı Ahmet Altun, Meclis Başkan Yardımcısı Kemal Süt ile Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinden oluşan 35 Kişilik Heyet, reel sektör ve finans sektörü temsilcilerinin istişare için Diyarbakır’da bir araya geldiği "Reel Sektör ve Finans Sektörü Diyalog Güçlendirme Toplantısına" katıldı.

III- ODAMIZDA YAPILAN TOPLANTILAR

  1. 14.11.2018 tarihinde 5. Meslek Grubu, Kasım ayı olağan toplantısı Komite Başkanı M.Kamil Türkmen başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda uçak sefer sayılarının artırılması için ilimizin milletvekilleri ile görüşüp hava yolu şirketleri genel müdürleri ile görüşülmesi için bir heyet oluşturulması, İlimizdeki Belediye ve Kültür Turizm Bakanlığına bağlı tüm müzelerin pazartesi günleri de hizmet vermesi için DÖSİM genel müdürlüğüne bildirilmesi, Göbeklitepe Yürüyüş yolunun bitiş noktasına ŞUTSO olarak Klaus Schmidt'in büstünün yapılması, Şehrin tanıtımı kapsamında Türkiye'deki kardeş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurullarını ilimize davet edilmesi, 2019 yılı Göbeklitepe yılı olmasından ötürü Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonuyla öğrencilerin ilimize gelmesinin ve rehberli gezilerin sağlanmasının kararları alındı.
  2. 14.11.2018 tarihinde 28. Grup Kasım ayı olağan toplantısı Komite Başkanı Adem Köroğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Kasım ayında Diyarbakır TSO yapılacak Bölgesel sigortacılık meslek komite toplantısına katılım sağlanmasına; SAIK Yönetim kurulunun ilimize davet edilmesi kararı alındı.
  3. 14.11.2018 tarihinde 14. Meslek Grubu; Kasım ayı olağan toplantısı Komite Başkanı Mustafa Güneşler başkanlığında yapıldı. Toplantıda Evren Sanayi ile Organize Sanayi arkasındaki yolun aydınlatılması 2019 yılında komite olarak yurt içi gıda fuarına katılım sağlanmasına karar verildi.
  4. 22.11.2018 tarihinde 20. Grup Kasım ayı olağan toplantısı Komite Başkanı Abdulkadir Şeker başkanlığında yapıldı. Toplantıda Kapı ve Pencere sistemlerinde kullanılan hammaddenin üretim esnasında oluşan fire oranı görüşüldü.
  5. 22.11.2018 tarihinde 21. Grup Kasım ayı olağan toplantısı Komite Başkanı M.Yaşar Hamidanoğlu başkanlığında yapıldı. Toplantıda 21. gruptaki tüm üyeler ile genel istişare toplantısı yapılması, Şanlıurfa DEDAŞ il müdürü ziyaret edilmesi, her ay en az 10 firmaya üye ziyaretinde bulunulması kararları alındı
  6. 26.11.2018 tarihinde 23. Meslek Grubu Kasım ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, RAM öğrencilerin devam zorunluğu, üye ziyaretleri ve sektör sorunlarının çözümü için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ziyarette bulunulması kararları alındı.
  7. 27.11.2018 tarihinde 7. Meslek Grubu Kasım ayı olağan toplantısı Komite Başkanı Süleyman Çiçek başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda GTO kuyumculuk meslek komitesi ile ortak toplantı yapılması, 2019 yılında Hindistan'da düzenlenecek kuyumculuk fuarına katılım sağlanması kararları alındı.
  8. 28.11.2018 tarihinde ŞUTSO, İŞKUR İl Müdürlüğü, KOSGEB, Şanlıurfa Kadın Girişimciler Kurulu, işbirliğiyle düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Kursu sertifika töreni yapıldı. Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende, kursiyerlere sertifikalarını ŞUTSO Meclis Başkanı Ahmet Altun, Meclis Üyesi A.Furkan Yetim, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Fehime Çoban Avcı, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İ.Halil Görgün, İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Mahmut Kaya, KOSGEB Temsilcisi Atiye Akkuş ve Eğitmen H. Kübra İshakoğlu verdi.
  9. 30.11.2018 tarihinde ŞUTSO Sürekli Eğitim Merkezi'nce, personele yönelik,  kurum içi eğitimler kapsamında "AB ve Ulusal Hibe Programları Yazma Eğitimi" eğitimi düzenledi. Uzman Eğitmen Bahadır Başkonuş tarafından gerçekleştirilen, kurum ve kuruluşların finansal kaynaklara ulaşımı konusunda bilgi ve tecrübesinin arttırılmasının hedeflendiği eğitime, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek ve Meclis Başkanı Ahmet Altun ile ŞUTSO Birim sorumluları katıldı.
  10. 01-02.12.2018 tarihlerinde ŞUTSO ve TOBB MEYBEM arasında yapılan protokol kapsamında, üyelere yönelik, Çelik Kaynakçı Mesleki Yeterlik Belgesi Seviye 3 Teorik ve Performans Sınavı, gerçekleştirildi. Eğitmen Fatih Yılmaz'ın koordinasyonuyla yapılan sınav 2 gün sürdü.
  11.  01-02.12.2018 tarihlerinde ŞUTSO ve TOBB MEYBEM ile yapılan protokol kapsamında, üyelere yönelik Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu ve Danışmanı Mesleki Yeterlik Belgesi Sınavlarının ikincisi ŞUTSO’da gerçekleştirildi. 2 gün süren sınav Eğitmen Cengiz Çelik'in koordinasyonuyla yapıldı.
  12. 03.12.2018 tarihinde 06 - 07 Ekim 2018 tarihlerinde iki set halinde gerçekleştirilen sınavda başarılı olan sektör temsilcileri belgelerini aldı. İkinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti için getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı’nda başarılı olanlara Belgeleri, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen törenle verildi. Düzenlenen törene, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Meclis Başkanı Ahmet Altun, Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Karakuş ve Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Hayırlı da katıldı. Teorik Sınavı Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nda, Uygulama Sınavı ise Çayıroğlu Otomotiv, Vimsa Otomotiv, Şanlıurfa Traktör firmalarında gerçekleştirilen sınav sonucunda başarılı olanlar belgelerini aldı.
  13. 03.12.2018 tarihinde 14. Meslek Grubu Aralık ayı olağan toplantısı Komite Başkanı Mustafa Güneşler başkanlığında yapıldı. Toplantıda Ticaret İl Müdürlüğünün Yöresel Ürünler ile Üretici ve Tedarikçilerin listesinin talepleri hakkında görüşüldü.
  14. 04.12.2018 tarihinde 1. Meslek Grubu Aralık ayı olağan toplantısı Komite Başkanı Halil Hurma başkanlığında yapıldı. Toplantıda 5544 sayılı Mesleki Yeterlik Belgesi alımları, korsan hazır giyimciler ile mücadele ve üye kayıt teşvikleri hakkında görüşüldü.
  15. 04.12.2018 tarihinde 3. Grup Aralık ayı toplantısı komite başkanı Recep Uğuzlu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda üyelere ziyarette bulunulması, pazarlama ve satış eğitimi düzenlenmesi ve ÖTV indirimi ile ilgili stokta bulunan ürünlerin zarara uğramasını önlemek için ilgili kuruma bildirilmesi kararları alındı.
  16. 04.12.2018 tarihinde 17. Meslek Grubu Aralık ayı olağan toplantısı Komite Başkanı Mehmet Direkli başkanlığında yapıldı. Toplantıda Mesleki Yeterlilik Belgesinde zorunlu olan sektörler hakkında görüşüldü.
  17. 04.12.2018 tarihinde 11. Meslek Grubu Aralık ayı olağan toplantısı Komite Başkanı Ali Korkmaz başkanlığında yapıldı. Toplantıda 2019 yılında üyeler ile istişare toplantısı yapılması, inşaat ve yapı malzemeleri kooperatifi kurulması için komite olarak çalışmalara başlanması kararı alındı.
  18. 04.12.2018 tarihinde 9. Meslek Grubu Aralık ayı olağan toplantısı Komite Başkanı Ömer Debeş başkanlığında yapıldı. Toplantıda inşaat sektöründe yaşanan sorunların çözümü için tüm üyeler ile geniş katılımlı istişare toplantısı yapılmasına karar verildi.
  19. 05.12.2018 tarihinde 27. Meslek Grubu Aralık ayı olağan toplantısı Maruf Karadağ başkanlığında yapıldı. Toplantıda üyeleri ziyaret edilmesi kararı alındı ve Mesleki Yeterlik Belgesi hakkında komite üyelerine bilgi verildi.
  20. 05.12.2018 tarihinde 6. ve 12. Grup Aralık ayı olağan toplantısı Zahireciler Odası Başkanı Feridun Turan ve Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek'in katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda Buğday pazarı ile Nakliyeciler sitesinin mevcut ve yeni yeri hakkında görüş alış verişinde bulunuldu.
  21. 05.12.2018 tarihinde 8. Meslek Grubu Aralık ayı olağan toplantısı Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek öncülüğünde gerçekleştirildi. Toplantıda Yeni otopark imar yönetmeliği, Mesleki Yeterlik Belgesi, üyelere ziyaret bulunulması kararları alındı.
  22. 06.12.2018 tarihinde 22.Grup Aralık ayı olağan toplantısı komite başkanı M. Emin Akçadaşoğlu başkanlığında yapıldı. Toplantıda, Mesleki Yeterlik Belgesi, Yeni kurulan Matbaacılar Sitesi elektrik sorunları ve diğer illerdeki meslek komiteleri ile istişare toplantısı yapılması kararları alındı.
  23.  06.12.2018 tarihinde 4.Meslek Grubu Aralık ayı olağan toplantısı Komite Başkanı Ömer Uçar başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda petrol istasyonlarındaki otomasyon sistemi ve Mesleki Yeterlik Belgesi hakkında görüşüldü.
  24. 06.12.2018 tarihinde 15. Meslek Grubu Aralık ayı olağan toplantısı Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek’in katılımı ile Komite Başkanı Berat Karaca başkanlığında yapıldı. Toplantıda pamuk yağ fabrikalarının yıllık çalışma süresi ile Tatlı çeşitlerinin 2019 yılı azami fiyat tarifesi kararları alındı.
  25. 07.12.2018 tarihinde 19. Meslek Grubu Aralık ayı olağan toplantısı, Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek 'in katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda Mesleki Yeterlik Belgesi, üyelere ilk yardım eğitimi verilmesi ve üye ziyaretleri yapılması kararları alındı.
  26. 07.12.2018 tarihinde 26. Meslek Grubu, Aralık ayı olağan toplantısı Komite Başkanı Suphi Palmanak başkanlığında yapıldı. Toplantıda Çırçır işletmelerine enerji ve kredi finansman desteği sağlanması, Akçakale yolu üzere itfaiye şubesi açılması, Çırçır fabrikalarının sigortalanması kararları alındı.

IV- ODAMIZA YAPILAN ZİYARETLER

  1. 14.11.2018 tarihinde Gebze Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri’nden oluşan heyet,  ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yetim’e ziyaret gerçekleştirdi.
  2. 20.11.2018 tarihinde Kanada'nın Türkiye Büyükelçisi Chris Cooter ve Eşi Madame Karen Blumenschein, programları kapsamında geldikleri Şanlıurfa’da, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi'ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Nezaket ziyareti kapsamında gerçekleşen ziyarette, ilimizin mevcut ekonomik gelişmelerine ilişkin detaylar konuşuldu. Meclis Başkanı Ahmet Altun, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Kılıçoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ş.Müslüm Korkmaz, Selçuk Karakuş ile Genel Sekreter Vekili Nihal Dörtkardeş de ziyarette hazır bulundu.
  3. 21.11.2018 tarihinde Harran Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ferit Atasoy, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek'e bir ziyaret gerçekleştirdi.
  4. 21.11.2018 tarihinde Tempo Çağrı Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Haşhaş ve Genel Müdür Murat Eriz, programları kapsamında geldikleri Şanlıurfa’da, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi'ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Nezaket ziyareti kapsamında gerçekleşen ziyarette, ilimizin mevcut ekonomik gelişmelerine ilişkin detaylar konuşuldu. Gerçekleşen ziyarette, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Kılıçoğlu da hazır bulundu.
  5. 21.11.2018 tarihinde MİSİAD Genel Başkanı Feridun Öncel ve Şanlıurfa İl Başkanı Ömer Ağ, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek'e bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette ilimizin mevcut ekonomik gelişmelerine ilişkin detaylar konuşuldu.
  6. 30.11.2018 tarihinde Hollanda Büyükelçiliği Ekonomi Ataşesi Helene Rekkers ve Hollanda Fahri Konsolosu Bora Tezel, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek'e bir ziyaret gerçekleştirdi. Nezaket amacıyla gerçekleşen ziyarette, ilimizin mevcut ekonomik gelişmelerine ilişkin detaylar konuşuldu. ŞUTSO Meclis Başkanı Ahmet Altun ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Kılıçoğlu'nun da hazır bulunduğu yaklaşık yarım saat süren ziyaret, karşılıklı iyi niyet temennileriyle son buldu.
  7. 03.12.2018 tarihinde Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve beraberindeki heyet,  ŞUTSO Yönetimine bir ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Nihat Çiftçi’yi, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, ŞUTSO Başkan Yardımcısı Kadir Kılıçoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Ş.Müslüm Korkmaz karşıladı. Nezaket ziyareti kapsamında gerçekleşen ziyarette; kentin sanayi, ticari ve ekonomik konularının yanı sıra, mevcut problemler, çözüm önerileri konuşuldu, yerel gündem ile ilgili istişarede bulunuldu.
  8. 07.12.2018 tarihinde Uluslararası Yazarlar Sanatçılar Araştırmacı Gazeteciler Derneği (UYSAD) Başkanı Sıtkı Aloğlu ve beraberindeki heyet, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek'e bir ziyaret gerçekleştirdi.
  9. 10.12.2018 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ve Müdür Yardımcısı İbrahim Canbek, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek'e bir ziyaret gerçekleştirdi. Nezaket ziyareti kapsamında gerçekleşen ziyarette; ilimizin mevcut eğitim potansiyeli ile kentin sanayi, ticari ve ekonomik konuları, mevcut problemleri, çözüm önerileri konuşuldu, yerel gündem ile ilgili istişarede bulunuldu. Ziyarette Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Karakuş da hazır bulundu.

V-ODAMIZCA YAPILAN ZİYARETLER

  1. 12.11.2018 tarihinde 24. Grup Meclis Üyesi Abdulkadir Güllü, Meslek Komite Başkanı Mustafa Yener, Meslek Komite Başkan Yardımcısı Mehmet Zonturlu ve Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Hayırlı’nın katılımıyla medikal firmalarına ziyarette bulunuldu. Odamız komite çalışmaları hakkında bilgi verildi. Üyelerden talep ve önerileri alındı
  2. 28.11.2018 tarihinde 23. Grup Meclis Üyesi Cemal Yazar, Komite Başkanı İlhan Eser, Komite Üyesi Nilay Altun ve Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Hayırlı’nın katılımı ile üyelere ziyarette bulunularak meslek komite çalışmaları hakkında bilgi verildi. Üyelerden talep ve önerileri alındı.
  3. 05.12.2018 tarihinde ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek ve beraberindeki Meclis Üyelerinden oluşan heyet, DEDAŞ Şanlıurfa İl Müdürü Osman Hondu’ya bir ziyaret gerçekleştirerek ilimizde yaşanan elektrik enerjisi ile ilgili kesintiler ve diğer sorunların çözüm konusunda taleplerini iletti. Gerçekleşen ziyarette; Meclis Üyeleri Hamza Tavas, Celal Kaya, M.Yaşar Hamidanoğlu, Abdullah Kaplan ve 21. Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Aziz Fırat da hazır bulundu.
  4.  07.12.2018 tarihinde 23. Meslek Komitesinde alınan karar ile Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde yaşanan sorunlara çözüm arayışı için Meclis Üyeleri Abdurahman Acı, Cemal Yazar ve komite üyeleri İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan’a ziyarette bulunarak sektör sorunlarını iletti.

VI-DİĞER

  1. 07-10.12.2018 tarihlerinde Şanlıurfa AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Erol Yüncü tarafından organize edilen "İnsan Hakları Film Günleri" 7-10 Aralık 2018 tarihleri arasında, Urfa City AVM'deki Emek Sineması'nda yapıldı.

 

2018 KASIM AYI BASIN YAYIN FAALİYETLERİ

 

YAPILAN İŞLEM

Kasım

BASILAN YAYIN SAYISI

-

WEBDE YAYINLANAN DİJİTAL ÇALIŞMA SAYISI

3

BİRİMCE YAPILAN ANKET SAYISI

-

HAZIRLANAN BASIN DUYURUSU SAYISI

8

HAZIRLANAN BASIN BÜLTENİ SAYISI

8

HAZIRLANAN BASIN TOPLANTISI SAYISI

-

YEREL/ULUSAL BASINDA YER ALAN HABER SAYISI

7

SOSYAL MEDYA’DA YAYINLANAN HABER SAYISI

FACEBOOK TAKİPÇİ SAYISI

TWİTTER TAKİPÇİ SAYISI

61

4.415

520

ODAMIZ WEB SAYFASINDA YAYINLANAN HABER VE DUYURU SAYISI

58

ODAMIZ WEB SİTESİ ZİYARETÇİ SAYISI

26716

ODA YETKİLİLERİNİN KATILMIŞ OLDUĞU CANLI YAYIN VE BAĞLANTILAR TV/RADYO SAYISI

-

BİRİMCE YAPILAN YAZIŞMA SAYISI

-

BİRİME HAVALE EDİLEN EVRAK SAYISI

4

Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası
Paşabağı Mahallesi Adalet Caddesi no: 9 ( Şanlıurfa Valiliği Arkası) Şanlıurfa/ TÜRKİYE
Online Ziyaretçi Sayısı: 11
2024 Toplam Ziyaretçi Sayısı: 33707
Geçmiş Yıl Ziyaretçi Raporları
Copyright © 2014-2024 Şutso Bilgi İşlem, Uygulama BES