Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Şubat Ayı Meclis Toplantısı, “Deprem” gündemiyle Olağanüstü Toplantı olarak ŞUTGEM’de gerçekleştirildi.
2023 Şubat Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı, Deprem gündemiyle Meclis Başkanı Serhat Karadağ başkanlığında yapıldı. Tek gündem maddesi Deprem ile toplanan mecliste, ülkeyi sarsan deprem felaketi ile ilgili olarak afet bölgesine yapılacak yardım çalışmaları görüşüldü.
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, Başkan Yardımcısı Mustafa Taş, Meclis Üyeleri İmam Keskin, İsmet Yıldırım, Mahmut Akaslan, Mehmet Aslan ve Serhat Gerger gündem dışı birer konuşma gerçekleştirdi. Konuşmanın ardından, olağan meclis toplantısına geçildi.
Toplantı, Meclis Başkanı Serhat Karadağ’ın açılış konuşmasıyla başladı. Meclis Başkanı Serhat Karadağ açılış konuşmasında şunları kaydetti: “Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyeleri, çoğunluğumuz sağlanmıştır. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası 2023 Şubat Ayı olağanüstü Meclis Toplantısı'na, hoş geldiniz. Hepinizi, şahsım ve meclis divanı adına saygıyla selamlıyor, Şubat ayı meclis toplantımızı açıyorum. Değerli Meclis Üyeleri; gündemimiz maalesef ki deprem.
Geçtiğimiz pazartesi sabaha karşı merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi, öğleden sonra ise merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi olan yaşadığımız iki depremle yüreklerimiz parçalandı.
Depremden en çok etkilenen ilimiz ve diğer dokuz il de büyük bir yıkıma sebep olan depremde hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır dileklerimi iletiyorum.
Değerli Meclis Üyeleri; Bizleri derinden yaralayan deprem felaketini öğrendiğimiz andan beri büyük bir üzüntü içerisindeyiz. 4 gündür Valiliğimiz, Kaymakamlığımız, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz ve oda, borsa başkanlarımız ile neler yapabileceğimiz konusunda istişareler yürüttük. Sonrasında ise olağanüstü Meclis Toplantısı kararı aldık. Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerimiz bireysel anlamda ellerini taşın altına koydu. Allah onlardan razı olsun.
Bölgede ihtiyaçların direkt olarak karşılanması adına AFAD'dan gelen bilgilere göre doğru ekipman ve malzemelerin bölgeye sevk edilmesi için çalışmalarımızı, oluşturduğumuz Kriz Masasında yürütüyoruz. Valiliğimiz, Kaymakamlıklarımız ve Belediyelerimiz ile direkt bağlantıda kalarak süreci olabildiğince hassas ve kontrollü bir şekilde yönetiyoruz.
Ekipler oluşturularak afet bölgesinde hem yardım hem de incelemeler yapılması yönünde görüşlerimizi ilgili kamu kurumlarıyla paylaşıyoruz.
Değerli Meclis Üyeleri; Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası olarak tır, kamyon, hafif ticari araçlar dahil toplamda 32 araç temel ihtiyaç maddelerinden oluşan malzemeyi, ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. 3500 kişiye içeriğinde yemek ve ayran olan gıda paketi dağıttık. Bu bilgilendirmeyi de yaptıktan sonra, sizleri bir kez daha saygıyla selamlıyor, toplantı gündemine geçiyorum.” dedi.
Meclis Başkanı Serhat Karadağ’ın konuşmasının ardından Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim de bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Yetim konuşmasında şunları kaydetti: “Sayın Divan, Kıymetli Meclis Üyeleri; Şubat Ayı Olağanüstü Meclis Toplantımıza hepiniz hoş geldiniz. Sizleri, şahsım ve Yönetim Kurulu adına saygıyla selamlıyorum.
Malumunuz geçtiğimiz Pazartesi günü elim bir deprem faciası yaşadık. Maalesef ki akrabalarımızı ve tanıdıklarımızı kaybettik. Buradan bir kez daha hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.
Kıymetli Meclis Üyeleri; Çok üzücü bir nedenle acil toplanma kararı aldık. Tüm illerimize geçmiş olsun diyorum. Az önce Meclis Başkanımız Sn. Serhat Karadağ 4 gündür yaşadığımız tüm süreci özetledi. Şu an bizlere düşen oluşturduğumuz Kriz Masasında süreci kontrollü bir şekilde yönetmek. Hızlı aksiyon almamızı sağlayarak kimin ne yapacağını önceden planlamak. Şu anda en önemli şey zaman. Çünkü hava soğuk ve zamanla yarışılıyor. Temel nokta bütün planların baştan yapılmasıdır.
Sizlerden ricamız; düzenlenen yardım kampanyalarına mümkün olduğu kadar destek olmaya çalışalım. Nakdi ve ayni yardımların yanı sıra Kızılay çadırlarında kan bağışında bulunarak da destek vermeyi ihmal etmeyelim.
Kıymetli Meclis Üyeleri; Yaşadığımız bu elim deprem afeti, inşallah son olur diyoruz ama bu coğrafyada deprem riski her zaman var. Burada önemli olan tedbirlerin baştan alınmasıdır. Muhtemel bir felaket durumunda hızlı aksiyon alabilecek koordinasyonun sağlanmasıdır. Bu şekilde can kayıpları azaltılabilir. Depremler birçok ülkede oluyor. Depremler değil ihmaller insanları öldürüyor. O yüzden önlemlerimizi baştan almalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken, sizleri bir kez daha saygıyla selamlıyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından, gündem maddesi görüşüldü ve oylandı.
Oylamanın akabinde Meclis Başkanı Serhat Karadağ, bir bilgilendirmede bulunarak “Depolarımızı oluşturduk. İş insanlarımızdan gelen yardımı ŞUTSO olarak tedarik ettiğimiz malzemeleri depolarımıza yerleştirdik. Bize ulaşan ihtiyaç taleplerini araçlarımızla ihtiyaç noktalarına ulaştırıyoruz. Ancak hala ihtiyaçlar var. Destek olmak isteyen üyelerimiz için Güncel İhtiyaç Listesi’ni bir kez daha paylaşmak istiyorum.
Ekmek-Su- Gıda Kolisi
Battaniye- Uyku Tulumu
Bot - Ayakkabı
Mont-Bere - Atkı – Eldiven-Çorap
Çocuk Montu- Çocuk Bezi ve Maması
Kazak- Pantolon
Hijyenik Malzemeler
Elektrikli- Tüplü Isıtıcı
Tek Kullanımlık Tabak- Bardak- Çatal– Kaşık
Powerbank
Diyerek sözlerini tamamladı.