Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Destekleme ve Geliştirme İdaresi (KOSGEB) Şanlıurfa İl Müdürlüğü işbirliğiyle ŞUTSO Meclis Toplantı Salonu’nda “KOSGEB KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) “Üretim ve İhracatta Teknoloji Seviyesi Yüksek, Katma Değerli Ürünlerin ve KOBİ’lerin Payının Attırılması” konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
İmalatçı KOBİ’lerin proje teklif çağrısı hakkında bilgi sahibi olmaları ve bu kaynaktan yararlanmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen toplantıya; Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Kayyum Heyeti Üyeleri Hasan Fehmi Hayırlı, Mehmet Emin Bayaslan, Meclis Başkanı Mustafa Taş, Meclis Üyeleri Mehmet Erdem ve İsmet Yıldırım, Genel Sekreter Vedat Tekatlı, Şanlıurfa Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Zafer Aydın ile davetliler katıldı.
ŞUTSO Kayyum Heyeti Üyesi Hasan Fehmi Hayırlı'nın açılış konuşmasını gerçekleştirdiği toplantıda, KOSGEB Şanlıurfa İl Müdürü İdris Erkeksoy katılımcılara yeni açıklanan bu programa yönelik projenin detayları ve başvuru koşullarını aktardığı bir konuşma gerçekleştirdi. İdris Erkeksoy konuşmasında “KOSGEB tarafından geliştirilen, KOBİ Gelişim Destek Programı Projesi (KOBİGEL) imalat sektöründeki işletmelere avantajlar sağlıyor. 4. Sanayi Devrimi çağına sanayicilerin ayak uydurması, üretimdeki dijitalleşmenin artırılması, üretim ve bilgi alt yapısında iyileştirmeleri sağlamak için imalat endüstrisindeki KOBİ tanımına uyan işletmecilere destek gibi amaçlarla hazırlanan KOBİGEL projesi, 2015 yılından bu yana KOSGEB tarafından uygulanıyor” dedi.
Proje çağrısının hedef kitlesi, imalat sektöründeki KOBİ'ler olduğunun altını çizen İdris Erkeksoy “Proje sunacak işletmelerin KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve aktif olmaları gerekmektedir. Bilanço usulünde defter tutmak kaydıyla; orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerdeki KOBİ'lerin tümü başvuru yapabilecek, orta düşük ve düşük teknolojili sektörlerdeki KOBİ'lerde ise 2016 yılı net satış hasılatının en az 300.000 TL ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması şartı aranacaktır. İşletmelerin proje bütçe tekliflerinin, 2016 yılı net satış hasılatını aşmaması gerekecektir. Proje çağrısı ile işletme başına 300.000 TL'ye kadar geri ödemesiz, 700.000 TL'ye kadar geri ödemeli olmak üzere toplam 1.000.000 TL'ye kadar destek verilebilecektir. İşletmelerin aşağıda belirlenen konulardan birinde hazırlayacağı projeler, çağrı kapsamında desteklenecek olup, proje çağrısının toplam bütçesi 500.000.000 TL'dir. Proje çağrısı için başvuru sistemi 20 Ekim 2017 günü saat 23.59'da kapatılacaktır” dedi.
Düzenlenen toplantı, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.