2023 YILI İLK MÜŞTEREK MESLEK KOMİTESİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

06 Temmuz 2023 | 596
| | | |

Åžanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ÅžUTSO) 2023 yılı Ä°lk MüÅŸterek Meslek Komitesi Toplantısı, Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Mehmet Yetim ve Meclis BaÅŸkanı Serhat KaradaÄŸ'ın katılımıyla ÅžUTSO Meclis Toplantı Salonu’nda,  gerçekleÅŸtirildi.

Oda bünyesinde çalışmalarını yürüten Meslek Komitelerinin sorunlarının, bu sorunlara yönelik çözüm önerilerinin görüÅŸülerek deÄŸerlendirildiÄŸi ve sektörler arası dayanışmanın amaçlandığı toplantıya, baÅŸkanların yanı sıra, Meclis BaÅŸkan Yardımcısı B.Aziz Bülbül, Yönetim Kurulu BaÅŸkan Yardımcıları Mustafa TaÅŸ, Mustafa Zahit, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, 29 Meslek Komitesi BaÅŸkan ve Üyeleri iÅŸtirak etti.

Toplantı, Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Mehmet Yetim’in açılış konuÅŸması ile baÅŸladı. BaÅŸkan Yetim konuÅŸmasında "Åžanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Genel Görünümü" ile ilgili detay bilgiler paylaÅŸtı.

Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Mehmet Yetim ÅŸunları kaydetti: “Åžanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası 29 meslek grubu, 60 sektörü, 77 meclis üyesi, 183 meslek komite üyesi ve Yaklaşık 18 bin üyesi ile ekonomik rekabet gücünü ve toplumsal refah seviyesini artırmayı, ulusal ve uluslararası düzeyde ticareti kolaylaÅŸtırmayı ve böylece yerel, ulusal ve küresel kalkınmaya destek olmayı kendisine hedef olarak belirlemiÅŸtir. Bu hedefler doÄŸrultusunda; kalite yönetim sistemini artırmak, üyelerimize kalite çözüm odaklı hizmet vermek, memnuniyetlerini maksimum seviyeye çıkarmak, emniyetli ve saÄŸlıklı bir çalışma ortamına sahip olmak, bilgi gizliliÄŸi, bütünlüÄŸü ve ulaşılabilirliÄŸine iliÅŸkin güven ortamını saÄŸlamak adına stratejiler belirliyor, ISO kalite yönetim 9001, 10002, 14001, 18001, 27001 belgeleriyle çalışmalarını sürdürüyor.” dedi.

BaÅŸkan Yetim konuÅŸmasında ayrıca görevde oldukları yaklaşık 8 ayda yönetim olarak gerçekleÅŸtirilen bölge ekonomisinin kalkındırılmasına yönelik çalışmalar, ÅžUTSO bünyesinde gerçekleÅŸen projeler, ÅžUTSO’nun kurumsal kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar ve gelecekte yapılması planlanan projeler ile deprem afeti döneminde yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Meclis BaÅŸkanı Serhat KaradaÄŸ ise "Åžanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası 8 Aylık Faaliyetleri" hakkında bir konuÅŸma gerçekleÅŸtirdi. Meclis BaÅŸkanı Serhat KaradaÄŸ konuÅŸmasında: 18 bin üyemizin büyük bir teveccühle bize tevdi ettiÄŸi bu görevde, yaklaşık 8 ayı geride bıraktık. Bizler göreve geldiÄŸimizde, birlikte yöneteceÄŸiz dedik, o vizyonla çalışma proseslerimizi oluÅŸturduk. Tarım, sanayi, turizm, saÄŸlık ve ilimizin en büyük sektörlerinden olan inÅŸaat sektörü için hızlıca çözüm üretme sürecimizi belirledik. Problemlere çözüm üretirken, ekonomik büyümeye ivme kazandıracak yeni projelerimize odaklandık. ÇaÄŸdaÅŸ ve yenilikçi bir yönetim anlayışını hâkim kılan, üyelerimize daha hızlı ve modern bir hizmet veren bir yapı oluÅŸturduk. Ortak akıl ve istiÅŸare kültürünü benimseyerek projelerine odaklanan bir misyonla hareket etmeyi ÅŸiar edindik.

Odamızdaki örnek birlikteliÄŸi, gayretli çalışmalarla sinerjiye dönüÅŸtürerek, yürüttüÄŸümüz 4 projede (ÅžUTGEM, GIDA ANALÄ°Z LABORATUVARI, ARABULUCULUK MERKEZÄ°, ÅžEGEV) çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Güçlü bir strateji, güçlü bir ekonomi, güçlü bir vizyon ve güçlü bir temsil temeli üzerine planladığımız bu projeler, iÅŸ dünyamızın ihtiyaçlarına cevap verecek konuma geldi.

Åžanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi geniÅŸleme alanlarının, Besi ve Gıda ihtisas Organize Sanayi Bölgeleri’nin alt yapı çalışmalarının takibi, TEKNOKENT ile yürüttüÄŸümüz ortak projeler ve çalışmalar, Åžanlıurfa’nın yerel ürünleri ile ilgili yaptığımız coÄŸrafi iÅŸaret tescilleri, üyelerimiz için aidat borçlarında taksitlendirme ve gecikme faizinden muafiyet ve eÄŸitimler, üniversite ve sanayi proje iÅŸbirliÄŸi çalışmaları, odamız tarafından gerçekleÅŸtirilen faaliyetlerin başında geliyor. Bunların yanı sıra; üyelerimizin güncel sorunlarını Sayın CumhurbaÅŸkanımız baÅŸta olmak üzere, ilgili bakanlıklara ve kamu kurumlarına, TOBB’a gerek yazılı, gerek sözlü olarak aktarıyor, ilgili kurumlar nezdinde giriÅŸimlerde bulunmaya devam ediyoruz.

Bu minvalde, oda olarak gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz çalışmalardan bazı bilgileri paylaÅŸmak istiyorum. Göreve geldiÄŸimiz 2022 Kasım Ayından bugüne;

1385 yeni oda kaydı, 2054 deÄŸiÅŸiklik, 215 terkin iÅŸlemi ile 265 askıdan faal duruma geçiÅŸ gerçekleÅŸtirdik.

1466 kuruluÅŸ, 3062 deÄŸiÅŸiklik, 8341 yazışma ve belge düzenledik.

Sanayi tesislerimiz için 219 kapasite raporu, 30 ekspertiz raporu, 31 yerli malı, 17 imalata yeterlilik belgesi düzenledik.

Ä°hracatçı firmalarımız için Irak, Suriye ülke raporu ve trafo sektör raporu ile 685 adet dış ticaret belgesi düzenledik.

Lojistik hizmeti veren firmalarımız için yaklaşık 650 K Belgesi, 623 Ä°ÅŸ Makinesi ve 2072 Sayısal Takograf baÅŸvurusu iÅŸlemi gerçekleÅŸtirdik.

Sektörel problemler ve çözüm önerilerinin görüÅŸüldüÄŸü % 77 katılım oranıyla 157 Meslek Komitesi Toplantısı düzenleyerek 399 konuda 279 karar aldık. Aldığımız kararlar için ilgili muhataplar nezdinde, 127 yazışma gerçekleÅŸtirdik. Bu yazışmalardan 69’undan geri dönüÅŸ saÄŸladık. 58’inden cevap bekliyoruz.

Personelimizin kiÅŸisel geliÅŸmeleri ile üyelerimizin sektörel geliÅŸimlerine katkı saÄŸlamak adına 7 EÄŸitim düzenledik.

Tüm bu hizmetleri, üye memnuniyetini temel alarak gerçekleÅŸtirdik.” dedi.

ÅžUTSO Meslek Komiteleri ve GiriÅŸimcilik Müdürü Ä°smail AktaÅŸ ise “Åžanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası 2022-2023 Dönemi Meslek Komite Ä°statistiki DeÄŸerlendirmeleri” ile ilgili sunumunu gerçekleÅŸtirdi.

Sunumların sonrasında ise Komite BaÅŸkanları Ahmet DoÄŸan, Ahmet Deniz, ReÅŸat Uçan, Recep UÄŸuzlu, Salih Çoban sektörel geliÅŸmelerle ilgili birer konuÅŸma gerçekleÅŸtirdi.

Düzenlenen toplantı, yemek programının akabinde sona erdi.

Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası
Paşabağı Mahallesi Adalet Caddesi no: 9 ( Şanlıurfa Valiliği Arkası) Şanlıurfa/ TÜRKİYE
Online Ziyaretçi Sayısı: 7
2024 Toplam Ziyaretçi Sayısı: 33754
Geçmiş Yıl Ziyaretçi Raporları
Copyright © 2014-2024 Åžutso Bilgi Ä°ÅŸlem, Uygulama BES