Şanlıurfa / Urfa Ciğer Kebabı


Ciğer kebabı, Şanlıurfa yöresmizde yapılmaya başlanmış ve buradan tüm ülkede sevilen bir lezzet halini almıştır. Bu kebap, adından da anlaşılabileceği gibi ciğerden yapılan muhteşem bir lezzettir. Genellikle alışagelmiş olan kebaplardan çok daha lezzetlidir. Özellikle ciğer sevenler için çok büyük bir lezzet ola ciğer kebabını eğer sizlerde ciğer seviyorsanız mutlaka evlerinizde yaparak yemelisiniz. Çünkü ciğer kebabı, lezzet açısından oldukça lezzetli ve oldukça mükemmeldir. Çok eski zamanlardan beri yapılan ciğer kebabı, o günlerden bu zamanlara kadar özellikle Urfa yöresinde çok muhteşem bir şekilde yapılmaktadır. Sizlerde Urfa'ya yolunuz düşerse kesinlikle ciğer kebabını tadın. Çünkü bu mükemmel lezzeti başka hiçbir yerde Urfa'daki kadar lezzetli tatmaya bilirsiniz. Özellikle ciğer kebabı içerisinde kullanılan kuyruk yağı, bu yemeğe çok daha büyük tatlar katacaktır. Eğer sizlerde Urfa'ya gitmeden bu muhteşem yemeği tatmak ve tattırmak istiyorsanız gerekli olan aşağıdaki malzemeleri hazırlayarak yavaş yavaş bu lezzeti yaprak güzel bir öğle yemeği ya da akşam yemeği geçirebilirsiniz. Son olarak belirtmek isterim ki ciğer kebabı yapabilmek için uygun bir ortaya ihtiyacınız olacaktır. Çünkü yapacağınız bu yemeği ev içerisinde yapmanız imkansız denecek kadar zordur. Bu nedenle herhangi bir piknik organizasyonu ciğer kebabı için oldukça uygundur.

Malzemeler:

  • Bir kg kuzu ciğeri,
  • İki yüz elli gram kadar kuyruk yağı,
  • Bir kg kadar odun kömürü,
  • Bir miktar tuz

Yapılışı:

Öncelikle ilk olarak ciğerleri temiz bir şekilde yıkayın. Belirtmek isterim ki ciğer çok fazla yıkandığında birçok faydasını kaybedeceği için biraz daha az yıkamayı tavsiye ederim. Daha sonra yıkadığınız ciğerleri küp şekillerinde doğrayın. Ciğerin tümünü bu şekilde küçük küçük doğradıktan sonra bir miktar tuz ile birlikte karıştırın. Bu durumda ciğer biraz dinlenirken sizde kuyruk yağını iyice yıkayın. Temizce yıkandıktan sonra ciğerlerle aynı büyüklükte doğrayın. Bu sırada odun kömürü ile ateş yakara daha önceden köz olmasını sağlayın.

Şimdi sırada bunları şişe saplamak var. Öncelikle belirtmek isterim ki ciğer kebabında kullanacağınız şişin diğer şişlere göre daha ince ve daha kısa olması gerekir. Şişe bir adet ciğer parçasını sağlayın, ciğerin ardından da bir adet kuyruk yağı sapladıktan sonra iki ciğer daha saplayın. Bu şekilde iki ciğer bir kuyruk yağı şeklinde saplayın. Birkaç şişe aynı işlemi yaparak ciğerleri ve kuyruk yağını saplayın. Bu arada ciğerleri ve kuyruk yağını şişler üzerini tam olarak doldurmayın.

Artık ateşimiz de köz haline geldiğine göre şişlerin tümünü odun ateşinin közüne koyarak her tarafının aynı şekilde pişmesine özen göstererek iyice pişirin.Tüm şişler piştikten sonra şişlerin yufka ekmeği ya da diğer ekmeklerin içerisine koyarak şişleri çıkarın. Ciğer kebabı artık hazır. Belirtmek isteriz ki ciğer kebabının lezzetini iki katına çıkarmak istiyorsanız yanına domates, Urfa isotu, közlenmiş biber koyularak bu şekilde sıcak sıcak servis yapın.

 

Şanlıurfa Culha Dokuması Şanlıurfa Ağzı Açık / Urfa Ağzı Açık Şanlıurfa Tepsi Kebabı / Urfa Tepsi Kebabı Şanlıurfa Ağzı Yumıh / Şanlıurfa Ağzı Yumuk Şanlıurfa Pendirli Helvası / Şanlıurfa Peynirli Helvası Şanlıurfa Bostanası / Bostana Urfa Keten Köyneği Fıstığı / Şanlıurfa Keten Köyneği Fıstığı Urfa Pendirli Kedeyif / Şanlıurfa Peynirli Kadayıf Urfa Sini Darahlığı/ Şanlıurfa Sini Taraklığı Siverek Tavası Urfa Aya Köftesi / Şanlıurfa Aya Köftesi Şanlıurfa Lolaz Dürmiği/Şanlıurfa Lolaz Dürümü Şanlıurfa Peyniri / Urfa Peyniri Suruç Narı Şanlıurfa / Urfa Çiğ Köfte Şanlıurfa /Urfa Yumurtalı Köfte Şanlıurfa / Urfa Ciğer Kebabı Şanlıurfa / Urfa Tırnaklı Ekmek Şanlıurfa / Urfa Açık Ekmek Şanlıurfa / Urfa Keme Boranisi Şanlıurfa Miftahi Tas Kebabı/ Urfa Miftahi Tas Kebabı Şanlıurfa / Urfa Kıymalı Ekmeği ( Lahmacun) Karaköprü Tat Karpuzu Şanlıurfa / Urfa Şıllık Tatlısı Şanlıurfa / Urfa Zerde Şanlıurfa / Urfa Tiridi Şanlıurfa / Urfa Üzlemeli Pilav Şanlıurfa / Urfa Su Kabağı Yemeği Şanlıurfa / Urfa Pencer (Pazı) Boranısı Şanlıurfa / Urfa Patlıcanlı Kebap Şanlıurfa Sac Kavurma (Urfa Sac Kavurma ) Şanlıurfa / Urfa Külünçe Karaköprü Narı Şanlıurfa / Urfa İsot Çömleği Şanlıurfa / Urfa Soğan Kebabı Şanlıurfa / Urfa Frenk Çömleği Şanlıurfa / Urfa Meyan Şerbeti Şanlıurfa / Urfa Lebeni Şanlıurfa / Urfa Kıymalı Sögürme Şanlıurfa / Urfa Kazan Kebabı Şanlıurfa / Urfa İçli Köftesi Şanlıurfa / Urfa Haşhaş Kebabı Şanlıurfa / Urfa Eşkili Şanlıurfa / Urfa Biberi (İsot) Birecik Patlıcanı Halfeti Karagül / Halfeti Siyah Gül Şanlıurfa / Urfa Sadeyağı (Urfa Yağı)
Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası
Paşabağı Mahallesi Adalet Caddesi no: 9 ( Şanlıurfa Valiliği Arkası) Şanlıurfa/ TÜRKİYE
Online Ziyaretçi Sayısı: 73
2024 Toplam Ziyaretçi Sayısı: 145681
Geçmiş Yıl Ziyaretçi Raporları
Copyright © 2014-2024 Şutso Bilgi İşlem, Uygulama BES