Su Kabağı Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
1 küçük su kabağı
7-8 sulu domates(bursa domatesi olmasın)
250 gr kuşbaşı et
1 su bardağı nohut
4 su bardağı su(domates suyuyla karıştırılacak, göz kararı ayarlayabilirsiniz)
1 küçük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz
Su Kabağı Yemeği Tarifi Yapılışı
Su kabağının dışını soyun karpuz gibi dilimleyip küp küp kesin (resimdeki gibi).
Domateslerin dışını soyup doğrayın, rondadan geçirip, sıvı hale getirin. Sonra resimdeki gibi süzgeçten geçirin, kalan tortuya 4 su bardağı suyu ekleyerek tekrar suyunu çıkarın.
Soğanları ufacık yemeklik şekilde doğrayın. Şimdi başlayalım yemeğe :).
Eti iyice pişirin, doğranmış soğanları ekleyin pembeleşene kadar pişirin. Salçayı ekleyin, kavurun.
Sonra nohutu, kabağı, domates suyunu katın, karıştırın, tuzunu ayarlayıp. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
Düdüğün sesi geldikten sonra 25 dk pişirin, sonra kapağını açın. Kıvamı tutana kadar önce kısık ateşte sonra harlı ateşte pişirin.
Bu yemek biraz zahmetli geliyor bana doğrusu ama tadı muhteşem:)
Aslında bu yemekte doğu yemeği biraz batıda rastlamadım. Urfada çok yapılır:)
Afiyet olsun.